Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Αναμονή εν όψει της μάχης στη Θεσσαλονίκη

Για την μάχη της ΔΕΘ ετοιμάζονται τα επιτελεία των κομμάτων, καθώς στο στόχαστρο όλων βρίσκεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι... εξαγγελίες που ετοιμάζονται.
Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, το παιχνίδι θα κριθεί στην προσπάθεια μείωσης της φορολογίας κάτι στο οποίο υπάρχει χώρος για υποσχέσεις από την κυβέρνηση στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Πάντως, το θέμα παραμένει δύσκολο για την κυβέρνηση αφού το ζήτημα της εξόδου της χώρας στις αγορές φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό για το Μαξίμου.
Από την πλευρά του ο ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης τις τέσσερις προτεραιότητες της ΝΔ για να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα τονίζοντας πως μία απ’ αυτές είναι και η μείωση της φορολογίας.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η δόση έχει συνδεθεί με την αποτίμηση που θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου με βάση την πορεία αποπληρωμής των υποχρεώσεων του κράτους.
Στις 7 Ιουλίου ανέφερε η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας: «Μια επιπλέον εκταμίευση ύψους 800 εκατ. ευρώ για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών μπορεί να γίνει μετά την 1η Σεπτεμβρίου υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα σημειώσει σημαντική πρόοδο για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ την ερχόμενη εβδομάδα η ελληνική πλευρά αναμένεται να στείλει κάποια επιπλέον στοιχεία σχετικά με τη μέχρι τώρα εκκαθάρισή τους.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύθηκαν χθες το βράδυ, παρά την εκταμίευση της πρώτης υπο-δόσης για τα ληξιπρόθεσμα τον Ιούλιο τα «φέσια» του Δημοσίου τον ίδιο μήνα όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά αυξήθηκαν κατά 343 εκατ. ευρώ. Από αυτά η πλειοψηφία, περίπου 269 εκατ. ευρώ, αφορά κυρίως σε έμμεσες επιστροφές φόρων.
  • Πηγή: http://www.elzoni.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου