Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Και με τη βούλα διασπορέας ψευδών ειδήσεων ο Σώρρας. Κι υπάρχουν άνθρωποι που τον πιστεύουν

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναίρεσε την αθωωτική απόφαση που είχε εκδοθεί υπέρ τού «εθνοσωτήρα» Αρτέμη Σώρρα κάνοντας δεκτή τη σχετική άσκηση αναίρεσης της αντεισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου Ευσταθίας Σπυροπούλου.

Την παρέμβαση είχε κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αποστέλλοντας τον φάκελο Σώρρα στον Άρειο Πάγο.

Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος ανέτρεψε την απόφαση που εξέδωσε το 2013 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, στην οποία υπήρξε η παραδοχή ότι τα 600 δισ. δολάρια που διατείνεται ότι διαθέτει ο Αρτέμης Σώρρας είναι υπαρκτά και σε τίτλους ομολόγων.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει έπειτα από αναφορά του βουλευτή της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε καταγγείλει τον Αρτέμη Σώρρα για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Το δικαστήριο όμως είχε αθωώσει τον Αρτέμη Σώρρα και έναν συνεργάτη του, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη απόφαση να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να πειστούν χιλιάδες πολίτες ότι με τα ομόλογα αυτά μπορούν οι ίδιοι αλλά και το κράτος να σβήσουν ιδιωτικό και κρατικό χρέος.

Η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ' αριθμ. 2/2017 απόφασή της έκρινε ότι η εν λόγω απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου έχει μη ειδική, εμπεριστατωμένη και ελλιπή αιτιολογία, ενώ σε πολλά σημεία έχει εσφαλμένη και ασαφή αιτιολογία.

Δηλαδή η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου δεν αναφέρει τα ακριβή στοιχεία των διεθνών γραμματειών που λέει ότι έχει στην κατοχή και πού ακριβώς αυτά φυλάσσονται σε Τράπεζα του Καναδά.

Οι αρεοπαγίτες θεωρούν ότι εσφαλμένα και αντιφατικά το Μονομελές δέχθηκε ότι δεν προκάλεσε ανησυχία και έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολίτες η είδηση ότι έχει αμύθητο ποσό το οποίο θα διαθέσει για την Ελλάδα, ενώ αντικειμενικά μια τέτοια είδηση προκαλεί ανησυχία στους πολίτες γιατί φέρεται ότι το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του εν όψει της δυσμενούς οικονομικής κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας καταζητείται από τις 18 Μαρτίου, όταν καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών από δικαστήριο της Πάτρας για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού από πρώην συνεργάτη του.

Στη συνέχεια εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης και ασκήθηκαν διώξεις για βαριά κακουργήματα που επισύρουν ακόμα και την ισόβια κάθειρξη εναντίον του.

  • Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου