Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Pink Flamingo - Ασιατική κουζίνα στην Αθήνα

Μετά τους ελέφαντες όλων των χρωμάτων και τα λοιπά στερεοτυπικά της ασιατικής κουζίνας, να κι ένα ροζ φλαμίνγκο που σερβίρει dim sum!

Το καινούριο πρότζεκτ του Βασίλη Καλλίδη άνοιξε προχτές στη Σκούφου, το μικρό δρομάκι κάτω από το Σύνταγμα που έγινε γνωστό από το Sushimou, και είναι το πρώτο σημείο της πόλης που είναι αφιερωμένο σχεδόν αποκλειστικά σ' αυτούς τους απίθανους κινέζικους μεζέδες.

Οι επιλογές είναι λίγες και καλές — και τις κάνεις πάνω σ' αυτό το φύλλο. Αγαπημένα μας τα shaomai: τα dumplings-πουγκάκια, που ο Καλλίδης γεμίζει με κοτόπουλο και φρέσκια γαρίδα και τα γαρνίρει με φρέσκο κόλιανδρο, σουσάμι και μια ωραία γλυκιά chilli sauce.

Τα απολαμβάνεις περπατώντας, σε ένα από τα 3 τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, ή στο λευκό pop παταράκι, παρέα με μια ροζ γκρεϊπφρουτάδα, μια ντουζίνα maneki neko (τις γιαπωνέζικες γατούλες καλής τύχης που απαντώνται και στις ανά τον κόσμο Chinatowns) και φυσικά τον οικοδεσπότη, το ροζ φλαμίνγκο.

Tips: Υπάρχει και αξιοπρεπέστατη vegan επιλογή (γλυκοπατάτα-φακές-αρακάς)

• Ο κατάλογος έχει και ένα (εβδομαδιαίο) bao bun, το εξωτικό ταϊβανέζικο street food που σε λίγο καιρό θα βρίσκουμε σε κάθε γειτονιά της Αθήνας. Το χοιρινό με hoisin sauce αυτής της εβδομάδας είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει στην πόλη. Την επόμενη εβδομάδα θα έχει tofu με kimchi και τη μεθεπόμενη χοιρινό γύρο (!)

Καθημερινά 12.00-00.00.

Σκούφου 2, Σύνταγμα, τηλ. 210 3316 177.

  • Δες ΕΔΩ χάρτη και περισσότερες φωτογραφίες στο AthensBook Web.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου