Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο μονόλογος μίας γυναίκας όπου φορτώθηκε στην πλάτη την ευθύνη του λογικού και υπομονετικού ανθρώπου

«Αντριάνα» Στο Θέατρο Στοά στου Ζωγράφου


Με έναν μονόλογο, από τους καλύτερους που έχουν γραφτεί, κατά γενική ομολογία, τα τελευταία χρόνια, θα ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν το Θέατρο Στοά στου Ζωγράφου. Πρόκειται για την «Αντριάνα»  που έγραψε και σκηνοθέτησε ο ίδιος ο ιδρυτής της Στοάς Θανάσης Παπαγεωργίου πριν από τέσσερα χρόνια και που αποτέλεσε ένα προσωπικό ερμηνευτικό επίτευγμα για την Εύα Καμινάρη.

Η «Αντριάνα» πρωτοπαρουσιάστηκε το 2013 σαν ένα τμήμα της τριλογίας «Με όλο μου το είναι» που παρουσίασε η Στοά στην περίοδο 2012-13 και απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές τόσο σαν έργο όσο και σαν ερμηνεία.

Ο μονόλογος αποτελείται από 15 τηλεφωνήματα που κάνει μία γυναίκα σε διάφορα πρόσωπα με αφορμή μια ερωτική απιστία της αδελφής της. Προσπαθώντας, ως η λογική και ώριμη γυναίκα της οικογένειας, να βοηθήσει στην αποκατάσταση των σχέσεων του αντρόγυνου, ξεδιπλώνεται το δράμα που κρύβει η ίδια έχοντας υποστεί μια βάρβαρη προδοσία από τον άνθρωπο που λάτρεψε στη ζωή της, αυτή την αδελφή.

Μια γυναίκα, μόνη στη σκηνή, παρέα μόνο με τις εφιαλτικές αναμνήσεις της, με το ένα χέρι σιδερώνει τραπεζομάντηλα εστιατορίων και με το άλλο κρατάει το ακουστικό του τηλεφώνου, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στην κόλαση της μνήμης της και στην ενοχική εξάρτηση της.

Μια πασίγνωστη κατάσταση για πολλές γυναίκες που τους φορτώθηκε στην πλάτη η ευθύνη του λογικού και υπομονετικού ανθρώπου, από τον οποίο η κλασική ελληνική οικογένεια περιμένει την επίλυση των προβλημάτων της, που αδυνατεί να λύσει η ίδια.



Info: Η ΑΝΤΡΙΑΝΑ του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σκηνοθεσία του ίδιου

Ερμηνεύει η ΕΥΑ ΚΑΜΙΝΑΡΗ

Διάρκεια 62΄

Παραστάσεις: Παρασκευή & Σάββατο ώρα 21:15 Κυριακή ώρα 19:00

Γενική είσοδος 10 €.

Θέατρο Στοά, Μπισκίνη 55, Ζωγράφου. Τηλ. 210 7702830, 210 7728145

  • Του Σταύρου Ξηντάρα από το KONTRA NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου