Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Οι τροφές που μειώνουν την όρεξη

Αν έχετε προσπαθήσει έστω και μια φορά στη ζωή σας να κάνετε δίαιτα, τότε θα έχετε αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα της πείνας ή αλλιώς της λιγούρας, που χτυπάει συχνά την πόρτα σας.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο οργανισμός, αλλά και το μυαλό, έχουν συνηθίσει να καταναλώνουν άλλες τροφές, διαφορετικές ποσότητες και γεύσεις, οι οποίες το διάστημα αυτό πρέπει να περιοριστούν ή να «κοπούν», ανάλογα με την αυστηρότητα του προγράμματος.

Ο περιορισμός της όρεξης σίγουρα δεν είναι εφικτό να επιτευχθεί ως δια μαγείας από τη μια στιγμή στην άλλη, παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένες τροφές, που είναι πολύ υγιεινές αλλά δεν αποτελούν θερμιδικές βόμβες και αν ενταχθούν στο μενού σας, μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της λιγούρας, κάνοντας σας να αισθάνεστε κορεσμό και απομακρύνοντας σας από άσκοπα τσιμπολογήματα.



Αμύγδαλα

Μια χούφτα αμύγδαλα είναι αρκετή για να σας χαρίσει τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά, τη βιταμίνη Ε και το μαγνήσιο, στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός. Ο συγκεκριμένος ξηρός καρπός έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει το αίσθημα του κορεσμού και βοηθάει στη ρύθμιση του σωματικού βάρους. Μετατρέψτε τα σε ένα καθημερινό σνακ!

  • Από το http://www.madata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου