Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Υπόσχονται φύκια για... μεταξωτές κορδέλες

Στις 4 Ιουνίου 2015 με δελτίο τύπου αλλά και με γραπτή παρέμβαση στις 18 Ιουνίου 2015 προς την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, είχαμε γνωστοποιήσει τις καταγγελίες πολλών καταναλωτών για παραπλανητικές διαφημίσεις αγνώστων προϊόντων που ενδεχομένως να κρύβουν και κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών, διαφημίσεις οι οποίες αναρτώνται σε πολλά site στο διαδίκτυο.
Με παρέμβαση οι αρμόδιες αρχές είχαν ανταποκριθεί στις καταγγελίες των καταναλωτών και στην γνωστοποίηση τους εκ μέρους της Ένωσής μας. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πάψει η ανάρτηση τέτοιων διαφημίσεων.
Το τελευταίο διάστημα, έχουν αρχίσει ξανά να αναρτώνται παραπλανητικές διαφημίσεις με προϊόντα αμφισβητούμενα ως προς τη σύνθεση, την προέλευση και φυσικά την αποτελεσματικότητα τους σε σχέση με όσα υπόσχονται.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε: «Ανόρθωση στήθους χωρίς χειρουργείο», «ιδού ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες για πάντα»,  «δοκιμασμένη μέθοδος για να χάσεις 30 κιλά», «υπάρχει μια φτηνή και απλή θεραπεία για τις αρθρώσεις… δοκιμάστε το» κλπ.
Ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση προκειμένου να προφυλάσσουν τους καταναλωτές από αμφίβολης προέλευσης και αποτελεσματικότητας προϊόντα, καθώς και από παραπλανητικές διαφημίσεις.
Καλούμε τους καταναλωτές να απορρίπτουν διαφημιζόμενα προϊόντα που δεν είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ, ενώ υπόσχονται τη λύση για κάθε πρόβλημα εμφάνισης, υγείας κλπ.

  • Καταγγελία από την Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου