Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Συγχωροχάρτι αντί για αυστηρή τιμωρία

Συγχωροχάρτι σε εφοριακούς για υποθέσεις που εξ αιτίας τους παραγράφονται δίνει η κυβέρνηση με τροπολογία, που έφερε προχτες στη Βουλή μαζί με τον ΕΝΦΙΑ!

Η τροπολογία είναι είτε κλείσιμο ματιού της κυβέρνησης στους εφοριακούς και λοιπούς ελεγκτές είτε αποδοχή ρουσφετιού που οι ίδιοι έχουν ζητήσει.

Επειδή η κοινή λογική και η κοινωνική και πολιτική πρακτική και ηθική λέει, ότι θα έπρεπε να τιμωρούνται αυστηρότερα όσοι με την καθυστέρηση της δουλειάς τους οδηγούν οικονομικές υποθέσεις σε παραγραφή με δύο σημαντικά αποτελέσματα:

1. Την απώλεια εσόδων για το κοινό ταμείο των πολιτών,

2. Τη δημιουργία πρόσθετου λόγου ως άλλοθι για να μην προωθούνται με την ταχύτητα που απαιτείται αυτές οι υποθέσεις.

Ας δούμε, όμως, τι προβλέπει η τροπολογία:

Απαλλαγή από κάθε πειθαρχική, ποινική και αστική ευθύνη των οργάνων της φορολογικής διοίκησης, που είναι αρμόδια για τη στόχευση, επιλογή και τοποθέτηση σε προτεραιότητα υποθέσεων για έλεγχο, για όσες από αυτές τις υποθέσεις παραγράφονται επειδή δεν επελέγησαν ή δεν μπήκαν σε προτεραιότητα!

Σε απλά ελληνικά, συγχωροχάρτι στην προχειρότητα, την αβελτηρία, την ήσσονα προσπάθεια, το δε βαριέσαι, το ελαμωρετώρα.

Είναι πιθανό η ανατριχιαστική τροπολογία να έχει έρθει με το πρόσχημα ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν έχουν κόσμο να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις. Ας πάρει αντί να μπουκώνει τα κόμματα, τους δήμους και τη Βουλή με χιλιάδες μετακλητούς λουφαδόρους.

Αλλά, η τροπολογία λειτουργεί τόσο εξόφθαλμα ως υπηρέτης του κάθε οικονομικού ή ελεγκτικού λαμόγιου, που ακόμα και η ενδεχόμενη ηλιθιότητα του εμπνευστή της είναι έγκλημα.

Γιατί απλούστατα, από την ψήφισή της καθένας από τους οικονομικούς παράγοντες που παρανομεί μπορεί κάλλιστα να προσεταιριστεί έναν εφοριακό ή δημόσιο ελεγκτή που θα του κρατάει την υπόθεση στο συρτάρι μέχρι να παραγραφεί, χωρίς να έχει καμιά επίπτωση ούτε ο κλέφτης ούτε και ο συνεργός του δημόσιος λειτουργός!

Ανοησία ή πρόθεση, η τροπολογία προωθεί το έγκλημα. Την επόμενη κι όλας μέρα που ο πρωθυπουργός εξήγγελλε τις συνταγματικές αλλαγές για το λαό, με το λαό, από το λαό. Να ναι καλά το κορόϊδο να του τα παίρνουμε δηλαδή.

  • Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης - Ο ΚΑΙΡΟΣ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου