Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Είχαν χρέη 220.000 ευρώ σε τρεις τράπεζες και «καθάρισαν» με 50 ευρώ το μήνα

Με ανακούφιση πλέον ατενίζει το μέλλον ένα ζευγάρι από τα Χανιά που όφειλαν σε τρεις τράπεζες 220.000 ευρώ από δάνεια που είχαν πάρει τα προηγούμενα χρόνια...

Η κρίση τους «γονάτισε» και δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα να… κοκκινίσουν και τα τρία δάνεια με κίνδυνο να χάσουν την περιουσία τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τοπικού Παραρτήματος Χανίων της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, το ζευγάρι των οφειλετών πέτυχαν την προσωρινή υπαγωγή τους στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Έτσι, το Ειρηνοδικείο Χανίων αποφάσισε την αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου σε βάρος των και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας τους, την καταβολή μηδενικών δόσεων για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των πιστωτών τους και τέλος,  έως την επανασυζήτηση της προσωρινής διαταγής, ορίζεται μηνιαία καταβολή 50 ευρώ για τον αιτούντα για τη διάσωση της κύριας κατοικίας του και μηδενικές καταβολές για την αιτούσα.

  • Από το http://www.cretapost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου