Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Μια έκθεση διαφορετική, όμορφη, ξεχωριστή

Στον κόσμο της Marina Abramović όλα είναι διαφορετικά. Και πλέον αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κάθε κάτοικος αυτής της πόλης στο Μουσείο Μπενάκη, φορώντας τα απαραίτητα ακουστικά και βιώνοντας μια εμπειρία άνευ προηγουμένου, βουτηγμένη βαθιά στην άυλη τέχνη. Η Μέθοδος Abramović περιλαμβάνει μια σειρά ασκήσεων που αντλεί υλικό από τις performances των τελευταίων 40 ετών της διάσημης δημιουργού και αναζητά με έναν ιδιαίτερο τρόπο τα όρια του σώματος και του μυαλού.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και το Marina Abramović Institute (MAI), λοιπόν, ενώνουν τις δυνάμεις τους και φέρνουν το As One (η συγκεκριμένη μορφή της Μεθόδου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ως εξέλιξη ανάλογων έργων), ενώ την ίδια ώρα το πρόγραμμα συμπληρώνεται από διαφορετικές δράσεις, όπως εργαστήρια και διαλέξεις, που φέρουν την υπογραφή 25 καλλιτεχνών – ανάμεσά τους φυσικά είναι και καταξιωμένοι Έλληνες.

Ως τις 24 Απριλίου. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Τετάρτη — Πέμπτη – Σάββατο: 12.00 – 20.00, Παρασκευή: 12.00 – 22.00, Κυριακή: 10.00 – 18.00, Δευτέρα Κλειστά.

  • Μουσείο Μπενάκη: Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Αθήνα, τηλ. 210 3453 111.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου