Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Δέκα εντολές για καλύτερη υγεία…

1. Απομακρύνετε απολύτως την ζάχαρη από την διατροφή σας. Εχθρός της ζωτικότητας, της υγείας και της μακροζωίας δεν είναι το λίπος είναι η ζάχαρη. Συνδέεται απόλυτα με τις πιο επικίνδυνες αρρώστιες τις εποχής μας.

2. Βάλτε στην διατροφή σας τα ψάρια και τα λιπαρά τους (Ωμέγα 3Ωμέγα 3Ορισμός: Ιχθυέλαιο που βρίσκεται στα παχιά ψάρια όπως ρέγγα, σαρδέλα, σολωμός, στον λιναρόσπορο κ. α. Συστατικά αντίστοιχης αξίας είναι και τα λιπαρά του λιναρόσπορου.). Μειώνουν τις καρδιόπαθειες χαμηλώνουν την πίεση βελτιώνουν την καλή διάθεση και είναι εξαιρετικά ωφέλημα για τον εγκέφαλο μας.

3. Πίνετε άφθονο νερό. Το νερό είναι για το σώμα μας,  ότι η βενζίνη για την μηχανή του αυτοκίνητου.

4. Βγείτε στον ήλιο για 10-15 τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα για την πρόσληψη της απαραίτητης βιταμίνης D. Ανάλογα με την φυλή το αντίστοιχο ποσοστό του πληθυσμού που έχει σοβαρή έλλειψη της βιταμίνης D είναι.  Λευκή φυλή70%, Ισπανόφωνη 90%, Μαύρη φυλή 97%. Η έλλειψη βιταμίνης D είναι ένα από τους βασικούς παράγοντες της έλλειψης σκληρότητας των οστών.

5. Κατάλληλος ύπνος. Ο κακός ύπνος είναι η αιτία για την έλλειψη ενέργειας, παχυσαρκίας, κακής γενικής εμφάνισης και άλλων προβλημάτων.

6. Καθημερινή έστω και για λίγα λεπτά άσκηση. Τα οφέλη της άσκησης είναι πολλά και άμεσα αναγνωρίσιμα σε όλα τα συστήματα του οργανισμού μας

7. Επάρκεια βιταμινών. Η λήψη των απαραιτήτων βιταμινών από την σύγχρονη διατροφή είναι δύσκολη αν δεν περιλαμβάνουμε ποικιλία τροφών στην διατροφή μας. Μία καλή πολυβιταμίνη βελτιώνει την κατάσταση.

8. Τρώτε όσο περισσότερα μπορείτε ωμά λαχανικά κάθε ημέρα.

9. Κάντε τρόπο ζωής την θετική αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων της σύγχρονης ζωής.

10. Κρατήστε το σώμα σας στο κανονικό του βάρος. Σε όλες τις μελέτες που έχουν γίνει για τους υπεραιωνόβιους σε όλο τον κόσμο, υπάρχει ένα μόνο κοινό γνώρισμα σε όλους. Είχαν μικρό σωματικό βάρος.

Αρχίζοντας έστω και με μερικά από τα παραπάνω σαν αρχή, αυτό θα έχει ένα άμεσα θετικό αντίκτυπο στην συνολική μας υγεία.

  • Από το http://www.votana-ygeia.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου