Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Τρόμος στην κόλαση του Παρισιού – Ξεπερνούν τους 140 οι νεκροί. Και ο αριθμός μεγαλώνει...

Περισσότεροι από τους 140 είναι οι νεκροί των επιθέσεων στο Παρίσι, κατά τον μέχρι στιγμής απολογισμό που έδωσε αξιωματούχος του δήμου της γαλλικής πρωτεύουσας.

Περίπου 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον συναυλιακό χώρο Le Bataclan στο κέντρο του Παρισιού και άλλοι 40 σε άλλες τοποθεσίες μέσα στην πρωτεύουσα και σε προάστιά της στις πολλαπλές επιθέσεις εξτρεμιστών, δήλωσε αξιωματούχος στο Δημαρχείο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ένοπλοι και τουλάχιστον ένας βομβιστής - καμικάζι εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον πολυσύχναστων εστιατορίων, μπαρ και του χώρου συναυλιών Μπατακλάν το βράδυ της Παρασκευής.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων χωρίς προηγούμενο στη χώρα.



Ολάντ: Η Γαλλία παραμένει ενωμένη και αποφασιστική απέναντι σε τέτοια χτυπήματα

«Η Γαλλία παραμένει ενωμένη και αποφασιστική απέναντι σε τέτοια χτυπήματα» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ ο οποίος μετέβη πριν από λίγο στο συναυλιακό χώρο Bataclan.



Το Ισλαμικό Χαλιφάτο ανέλαβε την ευθύνη – Απειλεί Ρώμη και Λονδίνο

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες το Ισλαμικό Χαλιφάτο ανέλαβε την ευθύνη για  τις πολύνεκρες επιθέσεις που έχουν αιματοκυλήσει τη Γαλλία. Το Ισλαμικό Χαλιφάτο απειλεί με τρομοκρατικά χτυπήματα στη Ρώμη και στο Λονδίνο.



Δραματική έκκληση της αστυνομίας του Παρισιού: Μείνετε στα σπίτια σας

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού συνέστησε το βράδυ της Παρασκευής μέσω του επίσημου λογαριασμού της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter στους πολίτες της πρωτεύουσας της Γαλλίας να «αποφεύγουν να βγαίνουν εάν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη» από τα σπίτια τους μετά τις πολύνεκρες ταυτόχρονες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας συνέστησε επίσης σε «καταστήματα που είναι ανοικτά για το κοινό να ενισχύσουν την επιτήρηση των εισόδων τους» και να αφήνουν να εισέρχονται σε αυτά όποιον το έχει ανάγκη.

Η δημαρχία του Παρισιού κάλεσε επίσης τους πολίτες της γαλλικής πρωτεύουσας να μείνουν στα σπίτια τους.



Ανατριχιαστική μαρτυρία: Ζήσαμε μία κόλαση – Οι δράστες φώναζαν "Αλλάχου Άκμπαρ"

Οι δράστες της επίθεσης στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν στο Παρίσι άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας του μακελειού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

«Μαζί με τη μητέρα μου καταφέραμε να διαφύγουμε από το Μπατακλάν αποφύγαμε τα πυρά, υπήρχε κόσμος πεσμένος κάτω παντού», αφηγήθηκε ο νεαρός, που σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο ονομάζεται Λουί.

«Ήρθαν οι τύποι, άρχισαν να ρίχνουν στο επίπεδο της εισόδου», συνέχισε. «Πυροβολούσαν μέσα στο πλήθος κραυγάζοντας "Αλλάχου Άκμπαρ" με τουφέκια».

«Τους άκουσα να ξαναγεμίζουν, η μουσική είχε σταματήσει, όλος ο κόσμος είχε πέσει κάτω, συνέχισαν να πυροβολούν στον κόσμο… ήταν κόλαση», πρόσθεσε, προσπαθώντας να συγκρατήσει τους λυγμούς του.

  • Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου