Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρας Καρδιάς περπατώντας… Καλό κάνει...

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς και προβάλλοντας το μήνυμα της άσκησης ως μέσο πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διοργανώνει, σήμερα Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, ήπιο περίπατο στην Αθήνα.
Ως χώρος συνάντησης και σημείο εκκίνησης ορίζεται η αρχή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (συμβολή Λεωφ. Αμαλίας και Λεωφ. Συγγρού, στην προτομή Μελίνας Μερκούρη, απέναντι από την Πύλη του Αδριανού). Ο περίπατος θα καταλήξει στο τέλος της Ερμού στην Πειραιώς, μέσω των οδών Αποστόλου Παύλου και Αγ. Ασωμάτων.
Φέτος, η δράση αυτή έχει και άλλη διάσταση και καλεί τους συμμετέχοντες να δείξουν ότι εκτός από γερή έχουν και… μεγάλη καρδιά, δείχνοντας αλληλεγγύη προς δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας που σιτίζονται από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).
Ειδικότερα, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο καλεί όλους όσοι συμμετάσχουν στον ήπιο περίπατο να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα συγκεντρωθούν από εθελοντές του ΚΥΑΔΑ πριν από την έναρξη του περιπάτου.
Στο πλαίσιο αυτό, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων αναλαμβάνει να δώσει εορταστικό χαρακτήρα και να δημιουργήσει ευχάριστη ατμόσφαιρα κατά την έναρξη του περιπάτου. Στη λήξη, καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με άριες και ντουέτα από όπερες και οπερέτες που θα ερμηνεύσουν η μεσόφωνος Λυδία Αγγελοπούλου, ο τενόρος Σταμάτης Μπερής και η Ειρήνη Αντωνιάδου στο πιάνο. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί, κατά τις 12 το μεσημέρι, επί της Ερμού στο ύψος του Μουσείου Κεραμεικού.
Στη συναυλία, που έχει τον συμβολικό τίτλο «Η καρδιά μου πονεί για σας», ερμηνεύονται έργα των Paisiello, Cardillo, Saint- Saëns, Θεόδωρου Παπαδόπουλου, Θεόφραστου Σακελλαρίδη.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και υποστηρίζεται από την Εθνική Λυρική Σκηνή και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
  • Πηγή: http://www.ert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου