Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Διάλειμμα από τις εκλογές... Πάμε σινεμά;

Ως... ψυχολογικό θρίλερ, όχι μόνο για την πολιτική κατάσταση της χώρας, αλλά και για το... κινηματογραφικό τοπίο, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι επόμενες ημέρες, αφού οι ελληνικές αίθουσες υποδέχονται δυο νέα ψυχολογικά θρίλερ από την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου. Το... κάδρο συνθέτουν ακόμα, μια ρομαντική κωμωδία, ένας super-hero από τον κόσμο της Marvel που κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, αλλά και ενδιαφέρουσες επανεκδόσεις.
Βατικανό: Απόρρητοι Φάκελοι Η ταινία The Vatican Tapes είναι η απόλυτη μάχη του καλού με το κακό, του Θεού με τον Σατανά. Η Άντζελα Χολμς (Ολίβια Τέιλορ Ντάντλεϊ) είναι μια συνηθισμένη 27χρονη, μέχρι που η παρουσία της αρχίζει να έχει ολέθρια επίδραση σε όποιον βρίσκεται κοντά της, προκαλώντας σοβαρά ατυχήματα και θάνατο. Κατά την εξέταση της υποψιάζονται πως είναι δαιμονισμένη, αλλά όταν το Βατικανό καλεστεί για να εξορκίσει τον δαίμονα, αποδεικνύεται πως πρόκειται για μια αρχαία σατανική δύναμη, πιο ισχυρή από οτιδήποτε μπορούν να φανταστούν. Ο κλήρος πέφτει στα χέρια του Πάτερ Λοζάνο (Μάικλ Πένια) να εξαπολύσει πόλεμο, όχι μόνο για την ψυχή της Άντζελα, αλλά και για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.
Πεινασμένες καρδιές: Διπλά βραβευμένη στο Φεστιβάλ της Βενετίας για τις ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών της, Άνταμ Ντράιβερ και Άλμπα Ρορβάκερ. Ο Τζουντ είναι Αμερικανός, η Μίνα Ιταλίδα. Συναντώνται τυχαία στη Νέα Υόρκη και ζουν μία θυελλώδη ερωτική ιστορία, που κορυφώνεται με την απρόοπτη εγκυμοσύνη της Μίνα και τον γάμο τους. Από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, ένα έντονο μητρικό ένστικτο κάνει την Μίνα να πιστεύει ότι κουβαλά ένα «ξεχωριστό» παιδί. Για να σεβαστεί τη φύση, το προστατεύει εμμονικά από τις «μολύνσεις» του έξω κόσμου και της δυτικής ιατρικής, και παλεύει να διατηρήσει την απόλυτη αγνότητά του, όπως εκείνη την αντιλαμβάνεται.
Έρωτας χωρίς δεσμεύσεις: Οι Νεοϋρκέζοι Λέινι και Τζέικ είχαν περάσει μαζί μια βραδιά πριν δώδεκα χρόνια, και η μοίρα τους φέρνει πάλι κοντά σήμερα. Εξακολουθούν όμως να έχουν και οι δύο το ίδιο πρόβλημα που είχαν και τότε: δεν πιστεύουν στη μονογαμία και δε μπορούν να κρατήσουν μια σχέση. Αποφασισμένοι να μείνουν φίλοι, παρότι θέλουν να είναι μαζί, συμφωνούν να κρατήσουν τη σχέση τους πλατωνική- κάτι που βρίσκουν δύσκολο να τηρήσουν.
Αnt-Man: Μετά τους Iron man, Hulk, Captain America και Thor, άλλος ένας ήρωας του κόσμου της Marvel έρχεται να ζωντανέψει στη μεγάλη οθόνη για πρώτη φορά. Πρόκειται για τον θρυλικό Ant-Man, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της παρέας των Εκδικητών. O Dr. Hank Pym (Michael Douglas) είναι ένας λαμπρός επιστήμονας, εφευρέτης του σωματιδίου Pym που αφορά στη σμίκρυνση ανθρώπων, ζώων και πραγμάτων. Είναι, επίσης, ο πρώτος, σχεδόν μυθικός, Ant-Man. Πιστεύει ότι η τεχνολογία του κινδυνεύει, αφού την εποφθαλμιά ο Darren Cross (Corey Stoll), πρώην προστατευόμενός του που έχει κατασκευάσει μια στολή παρόμοια με αυτή του Ant-Man, το Yellowjacket. Έτσι, επιστρατεύει τον Scott Lang (Paul Rudd) έναν ταλαντούχο διαρρήκτη, για να διασφαλίσει το μυστικό της πρωτοποριακής ανακάλυψής του. Για να αυξήσει, όμως, τα ποσοστά επιτυχίας του, ο Scott πρέπει να γίνει ο νέος Ant-Man, ώστε να εκμεταλλευτεί τις υπερδυνάμεις του σούπερ ήρωα...
Η Σειρήνα του Μισισιπή: (1969) Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες η "χιτσκοκική" ταινία του Φρανσουά Τριφό. Ο Λουί είναι ένας πλούσιος ιδιοκτήτης καπνοφυτειών στο τροπικό νησί Reunion. Αποφασίζει να παντρευτεί δι’ αλληλογραφίας τη Ζουλί. Η γυναίκα όμως που εμφανίζεται είναι διαφορετική από εκείνη της φωτογραφίας. Ο Λουί δεν πτοείται και τελικά την παντρεύεται. Σύντομα, η γυναίκα θα εξαφανιστεί παίρνοντας μαζί της και τα χρήματα του Λουί. Οι έρευνες των ιδιωτικών ντετέκτιβ δεν έχουν αποτέλεσμα κι έτσι ο Λουί αποφασίζει να την αναζητήσει ο ίδιος. Τότε, θα κλιμακωθούν οι εξελίξεις, τα αστυνομικά μυστήρια και η λύση θα δοθεί με το ταξίδι του στην Ευρώπη.
Στρόμπολι, η γη του Θεού: (1950) Η πρώτη κινηματογραφική συνάντηση των Ροσελίνι και Μπέργκμαν. Η ταινία είναι μια αλληγορική εκδοχή του μεταπολεμικού κόσμου που είναι γεμάτος από αδιέξοδα και συνεχείς ματαιώσεις. Επιπλέον, η ταινία κέρδισε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας ξένης ηθοποιού σε ιταλική ταινία (Ασημένια Κορδέλα στην Ίνγκριντ Μπέργκμαν- 1951). Μετά το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, η Καρίν, μια νεαρή Λιθουανή, βρίσκεται κλεισμένη σ’ ένα στρατόπεδο προσφύγων. Μην έχοντας άλλο τρόπο διαφυγής, αποφασίζει να δεχθεί την πρόταση γάμου του Αντόνιο, ενός νεαρού φύλακα του στρατοπέδου και τον ακολουθεί στον τόπο καταγωγής του, το νησί Στρόμπολι. Ωστόσο, η ζωή στο νησί δε διαφέρει και πολύ από τον προηγούμενο εγκλεισμό της.
Umberto D: (1952) Παρ' όλο που είναι σχεδόν ισάξιο του Κλέφτη ποδηλάτων και άλλων σπουδαίων δημιουργιών του ιταλικού νεορεαλισμού, το Umberto D. μόλις πρόσφατα απήλαυσε ευρεία αποδοχή. Ο Βιτόριο Ντε Σίκα απεικονίζει σε αυτό τη συγκινητική ιστορία ενός ηλικιωμένου άντρα που ζει μόνος με τον σκύλο του και δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα με μια πενιχρή σύνταξη. Οταν η σπιτονοικοκυρά του ετοιμάζεται να του κάνει έξωση, ο φιλήσυχος γεράκος και το πιστό κατοικίδιό του θα βρεθούν στην αφετηρία ενός πραγματικού αγώνα για επιβίωση. Η ταινία ήταν Υποψήφια για Oscar καλύτερου σεναρίου (1957) και για το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ των Καννών (1957).

  • Πηγή: http://www.in.gr/
  • Δείτε ΕΔΩ τι παίζεται αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες...
  • Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για τις νέες ταινίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου