Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ΣΔΟΕ: Η μεγάλη λίστα της φοροδιαφυγής

Παράλληλα με τη διερεύνηση των σημαντικών υποθέσεων οικονομικού εγκλήματος, το Σ.Δ.Ο.Ε. υλοποιώντας εντολή του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, συγκρότησε συνέργεια τα οποία διενήργησαν σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά με έμφαση τις τουριστικές περιοχές.
Συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα από 22.07.2015 έως 02.08.2015 διενεργήθηκαν 2712 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε ισάριθμες επιχειρήσεις, από 401 συνεργεία ελέγχου του Σ.Δ.Ο.Ε. Από τους ελέγχους αυτούς βρέθηκαν συνολικά 740 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 4.404 παραβάσεις, από τις οποίες 4.307 παραβάσεις αφορούσαν μη έκδοση φορολογικών στοιχείων.
Το Σ.Δ.Ο.Ε., στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, συνεχίζει με αμείωτη ένταση τους ελέγχους σε όλα τα μέτωπα, για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του οικονομικού εγκλήματος και της διαφθοράς, με στόχο την εθελοντική συμμόρφωση, την εμπέδωση αισθήματος δικαιοσύνης, την προστασία της υγιούς επιχειρηματικότητας και τη στήριξη των δημοσίων εσόδων.
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση: "οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με πιο έντονο ρυθμό μαζί με την Οικονομική Αστυνομία, τις τελωνειακές ελεγκτικές αρχές κλ.π. Ο αγώνας για την πάταξη της φοροδιαφυγής, είναι η πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου και στην κατεύθυνση αυτή, θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα".

  • Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου