Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Τα διεθνή ΜΜΕ γράφουν για τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας που πέρασαν χθες βράδυ στη Βουλή

Με 229 "ναι", 64 "όχι" και 6 "παρών" ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη συμφωνίας με τον ΕΜΣ».
 

Η κρίσιμη ψηφοφορία για τη χρηματοδότηση-γέφυρα και το νέο δάνειο από τον ESM, ήταν φυσικά πρώτο θέμα στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και τα πρακτορεία.
«Η Ελλάδα δέχεται τις μεταρρυθμίσεις για να λάβει πακέτο στήριξης» μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. H ψήφος ακολούθησε μία θυελλώδη αντιπαράθεση, στην οποία δεκάδες βουλευτές στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ αντιτάχθηκαν στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στο πακέτο, που πέρασε με ψήφους της αντιπολίτευσης, επισημαίνεται.
Financial Times ανέφεραν ότι «ο Τσίπρας κέρδισε την ψήφο για το πρόγραμμα διάσωσης» συμπληρώνοντας ότι υπήρξε αντάρτικο στο κυβερνών κόμμα, το οποίο αυξάνει τους φόβους ότι ο Πρωθυπουργός μπορεί να δυσκολευθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, νωρίτερα, το βράδυ.
«Ο Τσίπρας κερδίζει την ψήφο για το πακέτο διάσωσης, ενώ η ΕΚΤ εξετάζει την έκτακτη χρηματοδότηση» σημειώνει το αμερικανικό Bloomberg. To οικονομικό δίκτυο γράφει ότι το ενδιαφέρον στρέφεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και εάν βάλει περισσότερα χρήματα στο τραυματισμένο τραπεζικό σύστημα της χώρας.
«Οι Έλληνες περνούν τις μεταρρυθμίσεις λιτότητας» έγραψε η Wall Street Journal, κάνοντας λόγο για αντάρτικο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, που θέτει σε αμφιβολία εάν ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα μπορέσει να κρατήσει ενωμένη την κυβέρνησή του, ενώ προσπαθεί να ολοκληρώσει τη συμφωνία.
«H Boυλή ενέκρινε το πακέτο λιτότητας - Κατά το ένα τέταρτο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο ιστότοπος του γερμανικού Spiegel. To ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε τους νόμου, αλλά για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα η ψήφος ήταν ήττα, αφού 38 από τους βουλευτές του ψήφισαν κατά ή δήλωσαν παρών.
To βρετανικό δίκτυο BBC τονίζει ότι «οι έλληνες βουλευτές στηρίζουν τους νόμους της συμφωνίας με την Ευρωζώνη». Οι βουλευτές ενέκριναν σκληρά οικονομικά μέτρα που απαιτούνταν για να διευκολύνουν νέο δάνειο 86 δισ. ευρώ, παρά τα επεισόδια έξω από τη Βουλή στην Αθήνα, έγραψε χαρακτηριστικά.
«Η Ελλάδα περνάει νόμους λιτότητας σε κρίσιμη ψηφοφορία» σημείωσε το Sky News, το οποίο υπογραμμίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις πέρασαν παρά τη σημαντική αντίθεση μέσα στο αριστερό κόμμα του Πρωθυπουργού.

  • Πηγή: http://www.parapolitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου