Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Έξυπνα καθημερινά tips που σας λύνουν τα χέρια

Κάντε το σίδερο να λάμψει

Το σίδερο για τους περισσότερους φαντάζει αγγαρεία. Αν έχει κιόλας άλατα και στίγματα στην πλάκα τότε τα πράγματα γίνονται πιο κουραστικά. Αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι στις μεθόδους καθαρισμού μπορούν να συμπεριληφθούν η μαγειρική σόδα, η οδοντόκρεμα και το αλάτι, κάποιοι διαφωνούν τελείως υποστηρίζοντας ότι αυτά τα υλικά μπαίνουν στις τρύπες και δύσκολα βγαίνουν. Σε μία λύση συγκλίνουν εχθροί και υποστηρικτές του σωστού σιδερώματος: στη γόμα, που καθαρίζει το σίδερο σαν πρωταθλητής. Βρέξτε τη και τρίψτε την στην πλάκα και το σίδερό σας θα γίνει σαν καινούργιο



Εξολοθρεύστε τις μυρωδιές από τάπερ

Τα αγαπημένα σε όλους τάπερ, που μας έχουν λύσει τα χέρια στο θέμα της αποθήκευσης και βρίσκονται στη ζωή από το 1938, συχνά μυρίζουν και οι οσμές τις περισσότερες φορές είναι ιδιαίτερα ισχυρές. Αρκεί να ρίξετε λίγο χυμό ντομάτας και να περάσετε το εσωτερικό τους με ένα σφουγγάρι. Στη συνέχεια πλύνετε το δοχείο και το καπάκι με ζεστό νερό και σαπούνι, αφήστε το να στεγνώσει και αποθηκεύστε το στην κατάψυξη για μερικές μέρες.



Κιμωλία για ψυγείο χωρίς μυρωδιές

Ο χώρος που φυλάσσουμε μια πληθώρα τροφίμων, με διαφορετική σύσταση το καθένα, το ψυγείο, μπορεί να γεμίσει με δυσάρεστες μυρωδιές. Τα χέρια σας θα λύσει μια κιμωλία. Βάλτε την στο μεσαίο ράφι και κοντά στην πλάτη του ψυγείου και αυτή θα απορροφήσει τις μυρωδιές. Θυμηθείτε να την αλλάζετε κάθε δύο εβδομάδες.



Καλαμποκάλευρο για… αόρατα τζάμια

Ήρθε η ώρα της γενικής καθαριότητας στο σπίτι και στον κατάλογο με τις δουλειές που πρέπει να κάνετε είναι φυσικά και τα τζάμια. Και κάπου εδώ έρχεται η φύση να σας δώσει τη λύση. Στίγματα και λεκέδες θα εξαφανιστούν αν τα καθαρίσετε με καλαμποκάλευρο. Ανακατέψτε δύο φλιτζάνια με 8 φλιτζάνια ζεστού νερού, απλώστε με σφουγγάρι και σκουπίστε με στεγνό πανί. Αν δεν έχετε καλαμποκάλευρο υπάρχει και η λύση της εφημερίδας και του ξιδιού!



Κρεμμύδι κατά του καμένου γάλατος στο μπρίκι

Σκληρός και ύπουλος ο λεκές από το καμένο γάλα στο μπρίκι, αλλά σε αυτή τη μάχη εσείς θα είστε ο νικητής. Γεμίστε το μπρίκι με νερό, βάλτε μέσα ένα κρεμμύδι σε ροδέλες, προσθέστε αλάτι και βάλτε το στο μάτι της κουζίνας. Αφού πάρει 2-3 βράσεις σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα μέσα στο μπρίκι μέχρι το πρωί της επόμενης μέρας. Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα καθαρίσει όταν πλύνετε το μπρίκι!



Μυρίζει ο νεροχύτης; Ρίξτε ξίδι!

Αυτό το σιφόνι στο νεροχύτη αποτελεί μεγάλο εχθρό σε κάθε νοικοκυριό. Οι οσμές που αναδύονται συχνά είναι δυσάρεστες καθώς κάνουν την ατμόσφαιρα στην κουζίνα… εμπόλεμη! Κάθε φορά λοιπόν που πλένετε τα πιάτα ρίξτε στο σιφόνι καυτό νερό ή καυτό ξίδι και αποχαιρετίστε μια για πάντα τα βακτήρια.

  • Πηγή: Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου