Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Γυναίκες, ψηλά το κεφάλι, αξίζουμε το καλύτερο

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου, καλό είναι θυμόμαστε ότι ο φετινός εορτασμός της, βρίσκει τις γυναίκες του τόπου μας να διαβιούν σε συνθήκες χειρότερες από πριν, ως θύματα και αυτές της φτωχοποίησης που έχουμε υποστεί ως Χώρα. Είναι αποδεδειγμένο ότι, σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ο ρόλος των γυναικών στην κοινωνία γίνεται ακόμη πιο σημαντικός. 
Παρότι επηρεάζονται άμεσα από την κρίση, με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας και την επακόλουθη πτώση του βιοτικού τους επιπέδου, γινόμενες συχνότερα σε σχέση με πριν θύματα βίας, οι γυναίκες καλούνται να στηρίξουν το σύνολο της οικογένειας δίνοντας ελπίδα και προοπτική, αλλά και να επιδείξουν αλληλεγγύη στον Κοινωνικό τους περίγυρο.

Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε εμείς από την πλευρά μας, η καθεμιά κατά τις δυνάμεις μας, είναι να υποστηρίξουμε όπως υποστηρίζαμε πάντα τις γυναίκες του τόπου μας, στους τομείς που περισσότερο έχουν ανάγκη: Υγεία, εργασία, κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη, βοήθεια στις γυναίκες θύματα βίας.

Στη δύσκολη και απάνθρωπη περίοδο που διανύουμε, είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να ανταποκριθούμε δημιουργικά, με αγάπη και πίστη στις δυνατότητες μας, στις πολλές προκλήσεις που καθημερινά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως γυναίκες, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες ζωής.

Θυμίζοντας τα λόγια της Σιμόν ντε Μπωβουάρ: «η μοιρολατρία θριαμβεύει επάνω σ 'αυτούς που πιστεύουν σ' αυτήν», εύχομαι σε όλες τις γυναίκες του τόπου μας Δύναμη και Κουράγιο, Δράση και Πράξη, με εφόδια την διαφορετικότητα της οπτικής και του τρόπου μας να αγαπάμε, χωρίς να αποποιούμαστε την γυναικεία ταυτότητα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου