Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Πάμε στην Πατησίων για φρέσκο γάλα!

Ο αυτόματος πωλητής φρέσκου γάλακτος ήρθε και στην Αθήνα. Το ΑΤΜ του γάλακτος άνοιξε στη γωνία Πατησίων και Τροίας (περιοχή Κυψέλης) από Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων της Βοιωτίας με το όνομα «Πιες γάλα».

Κάθε μέρα φρέσκο, παστεριωμένο, ποιοτικό και πάνω από όλα ασφαλές γάλα, το οποίο συλλέγεται από φάρμες μελών του Συνεταιρισμού, παστεριώνεται σε σύγχρονες και πιστοποιημένες εγκαταστάσεις και φτάνει άμεσα στις δεξαμενές των αυτόματων μηχανών εμφιάλωσης γάλακτος. Πρόκειται για ένα κλειστό κύκλωμα όπου το γάλα δεν έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον ενώ καταπονείται ελάχιστα κρατώντας το μέγιστο των θρεπτικών του συστατικών.

Οι Αθηναίοι μπορούν να προμηθευτούν από εκεί 24 ώρες το 24ωρο φρέσκο «ποιοτικό γάλα στην πλέον ανταγωνιστική τιμή» – όπως γράφει το αυτόματο μηχάνημα – προς 50 λεπτά το μισό λίτρο και προς 1 ευρώ το ένα λίτρο. Επίσης, με την αγορά προπληρωμένης κάρτας μπορεί κανείς να αγοράσει το 1 λίτρο φτηνότερα, προς 90 λεπτά. Δίπλα στον αυτόματο πωλητή μάλιστα υπάρχει ένα δεύτερο μηχάνημα όπου μπορεί να αγοράσει κανείς πλαστικό μπουκάλι για να βάλει το γάλα. Μπορεί όμως να έρθει κανείς με το δικό του μπουκάλι από το σπίτι και απλώς να αγοράσει το φρέσκο γάλα.

O καταναλωτής επιλέγει την ποσότητα που επιθυμεί, 1 και 1/2 λίτρο καθώς και τη συσκευασία που επιθυμεί, γυάλινο επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι και πλαστικό μιας χρήσης μπουκάλι. Υπάρχει και η δυνατότητα για τον καταναλωτή να χρησιμοποιήσει δικό του μπουκάλι αναλαμβάνοντας την ευθύνη τήρησης όλων των όρων υγιεινής.



Ποιοτικά Χαρακτηριστικά



Πλήρες Γάλα

Παστεριωμένο – Ομογενοποιημένο

Λιποπεριεκτικότητα > 3,7%

Πρωτεΐνη >3,20%

Κωδικός ΕΛΟΓΑΚ: 47-2-451



Ελαφρύ Γάλα

Παστεριωμένο – Ομογενοποιημένο

Λιποπεριεκτικότητα > 1,7%

Πρωτεΐνη >3,20%

Κωδικός ΕΛΟΓΑΚ: 47-2-451

  • Πηγή: http://www.infokids.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου