Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Συγκεντρώσεις «κατά του εκβιασμού των δανειστών»

Συγκέντρωση υπέρ των θέσεων της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους πραγματοποιήθηκε χθες στην πλατεία Συντάγματος. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις έγιναν στο Λευκό Πύργο, στην Πάτρα, στα Χανιά και το Ηράκλειο.

Στην Αθήνα ο κύριος όγκος των διαδηλωτών (περίπου 8.000 άτομα) έχει συγκεντρωθεί επί της Αμαλίας, η οποία είναι κλειστή στην κυκλοφορία από την Ξενοφώντος έως τη βασ.Σοφίας. Κλειστή είναι επίσης η Πανεπιστημίου από το Σύνταγμα μέχρι την Ομήρου.

Συμμετέχουν πολιτικές οργανώσεις, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών κ.ά. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει αστυνομική παρουσία. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης δήλωσε στο in.gr: «Ο λαός είναι παρών. Δεν είναι μία ψήφος, αλλά μία διαρκής εγρήγορση. Υπερασπίζεται την εντολή των εκλογών. Ούτε ένα βήμα πίσω!»

Εκατοντάδες άτομα έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.

Εκατοντάδες άτομα έδωσαν το «παρών» και στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, όπως γράφει το Patras Times. 

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Σημειώνεται ότι έλληνες που ζουν στο Παρίσι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Πλας Παλέ Ρουαγιάλ.


Αυθόρμητη συγκέντρωση από το διαδίκτυο

Κάλεσμα συμμετοχής απηύθυναν χρήστες του Facebook, διαμηνύοντας: «Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν υποκύπτουμε. Δεν φοβόμαστε. Δεν κάνουμε πίσω. Νικάμε». Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Αμαλίας.

«Το βράδυ της Τετάρτης 4/2 ο αρχιτραπεζίτης Ντράγκι επέλεξε να παίξει το παιχνίδι της Μέρκελ ξανά και να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε ξανά στον εκβιασμό» αναφέρεται στη σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook και τονίζεται:

«Ούτε εμείς που τα τελευταία πέντε χρόνια ζούμε υπό το ζυγό των μνημονίων, ούτε η κυβέρνηση Τσίπρα που ανέλαβε πριν λίγες μέρες και τιμά την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός. Δεν μας φοβίζει κανένας. Η Δημοκρατία μίλησε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην την ακούσει».

«Κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες της χώρας την Πέμπτη 5/2 στις 18.00 και όσες άλλες μέρες χρειαστεί, για να στείλουμε το μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι μας έχουν στο χέρι, ότι κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά» επισημαίνουν και, καταλήγοντας, υπογραμμίζουν:

«Η εποχή του γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε. Στηρίζουμε την αμετακίνητη στάση της κυβέρνησης μας. Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που περιμένουν από την Ελλάδα να στείλει το μήνυμα της αξιοπρέπειας και του τερματισμού της λιτότητας».

  • Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου