Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Πώς να θωρακίσετε τον οργανισμό σας χωρίς να ξοδευτείτε! Απλές, παλιές συνταγές...

Με το πορτοφόλι άδειο και το μυαλό γεμάτο δυσάρεστες σκέψεις είναι φυσικό να «πέφτει» το ανοσοποιητικό σύστημα και να μένουμε απροστάτευτοι ενόψει ιώσεων αλλά και σοβαρών αυτοάνοσων νοσημάτων.

Υπάρχουν όμως απλά 7 βήματα που θα μας δώσουν πίσω την δύναμη και την ευεξία μας χωρίς να χαλάσουμε ούτε ευρώ!

1. Χυμοί από φρούτα και λαχανικά: Είναι πια αποδεδειγμένο ότι η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί να μας δώσει τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός για να ανταπεξέλθει στην σωματική και ψυχολογική καταπόνηση. Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και ανακατέψτε καρότα, πορτοκάλια, ακτινίδια, ρόδι, πιπεριές, σπανάκι, μπανάνες, φράουλες, αβοκάντο και να φτάξετε χυμούς- turbo ευεξίας! Επιλέξετε καθμερινά 5 μερίδες από διαφορετικά φρούτα και λαχανικά και καταναλώστε τα άφοβα ειδικά το πρωί.

2. Περπάτημα: Αν μπορείτε με γοργό ρυθμό, ακόμα καλύτερα για την σιλουέτα σας! Αλλά ακόμα κι αν κάνετε απλούς, ήρεμους καθημερινούς περιπάτους, η καρδιά σας θα σας ευχαριστήσει και ο οργανισμός σας θα θωρακιστεί έναντι πολλών ασθενειών.

3. Ασκήσεις χαλάρωσης: Δεν είναι ανάγκη να πάτε σε ειδικό γυμναστήριο ή να έχετε προσωπικό προπονητή στο σπίτι. Αρκεί να πάρετε ένα cd  ή να παρακολουθήσετε στο youtube συμβουλές για αρχάριους. Θα τα πάτε θαυμάσια και θα τονώσετε τον οργανισμό σας αποκτώντας την ίδια ώρα καλό ύπνο και μαθαίνοντας να αναπνέεται σωστά και βαθιά!

4. Βότανα της γιαγιάς: Όλων μας οι οικογένειες διαθέτουν συνταγές ευεξίας για τον καλό ύπνο, την ηρεμία, την χαλάρωση ή την γρήγορη ανάρρωση από γρίπη. «Ξεθάψτε» από το σεντούκι της γιαγιάς τις συνταγές αυτές και δοκιμάστε της… Από εμάς, η συμβουλή είναι να πίνετε κάθε βράδυ ένα αφέψημα από λουίζα και χαμομήλι. Αλλά και το ρακόμελο στο κρυολόγημα βοηθά πολύ αρκεί αν μην παίρνετε ταυτοχρόνως φάρμακα.

5. Λεμόνι με ζεστό νερό: Πολλοί υγιεινιστές υπερτονίζουν τα τελευταία χρόνια τα οφέλη για τον οργανισμό και την… σιλουέτα αν κάποιος πίνει το πρωί μόλις ξυπνήσει, ζεστό νερό με χυμό από μισό λεμόνι. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε εκτός κι αν έχετε στομαχικά προβλήματα που το καθιστούν δύσκολο οπότε ρωτήστε πρώτα τον γιατρό σας…

6. Φίλοι: Οι φίλοι είναι τα .. «αδέλφια που διαλέξαμε» λέει ένα απόφθευγμα και η αλήθεια είναι ότι μπορεί να έχουν τεράστια επίδραση στην ζωή μας αν το επιτρέψουμε. Ας μην τους στέλνουμε συνεχώς ηλεκτρονικά μηνύματα. Ας τους καλέσουμε για ένα καφέ στο σπίτι κι ας μοιραστούμε μαζί τους τις ανησυχίες μας για το μέλλον και τις αναμνήσεις μας από το παρελθόν. Είναι σαν μίνι ψυχοθεραπεία!

7. Κωμικές ταινίες και γέλιο: Το γέλιο δίνει ζωή. Δείτε μια παλιά καλή ταινία που βγάζει γέλιο… Διαβάστε γελοιογραφίες ή ένα κωμικό βιβλίο με ανέκδοτα. Μετά από μερικές εβδομάδες θα δείτε διαφορά στον οργανισμό και την ψυχολογία σας!

  • Πηγή: newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου