Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Πώς θα κάνετε ουσιαστική οικονομία

Γνωρίζατε ότι το να είσαι οργανωμένοι μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα το χρόνο; Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο είναι πραγματικότητα! Δείτε με ποιους πέντε τρόπους μπορείτε να οργανώσετε τη ζωή σου και να γλιτώσετε χρήματα χωρίς να κάνετε ουσιαστικά καθόλου οικονομία.

1. Φτιάξτε ένα εβδομαδιαίο μενού

Φτιάχνοντας ένα τέτοιο μενού δε θα χρειαστεί να αγχώνεστε για το τι θα φτιάξετε για βραδινό την τελευταία στιγμή. Προγραμματίστε τι θα φτιάξετε για όλη την εβδομάδα και κάντε τα ψώνια σας από το Σαββατοκύριακο. Έτσι δε θα χρειαστεί να κάνετε και άλλα δρομολόγια μέσα στην εβδομάδα.

2. Αγοράστε δώρα νωρίτερα

Όταν βρίσκετε μία πολύ καλή προσφορά σε απευθείας σύνδεση, καλό είναι να παίρνετε μερικά δωράκια ειδικά αν πλησιάζουν γιορτές ή γενέθλια. Με αυτόν τον τρόπο, πέρα ​​από το ότι θα γλιτώσετε αρκετά χρήματα, θα έχετε και το χρόνο να σκεφτείτε πιο καλά τι να πάρετε στους αγαπημένους σου από το να πάτε τελευταία στιγμή στα μαγαζιά και να πάρετε παρορμητικά και βιαστικά κάτι.

3. Ψωνίστε προκαταβολικά

Αφιερώστε λίγο χρόνο και ψάξτε τι προσφορές έχει το κάθε σούπερ μάρκετ. Έτσι θα μπορείτε να παίρνετε μερικά έξτρα πράγματα (που σας χρειάζονται) όταν αυτά κυκλοφορούν σε προσφορές.

4. Αποφύγετε τα πρόστιμα

Όταν έχετε οργανωμένη τη ζωή και το σπίτι σας είναι απίθανο να ξεχάσετε να πληρώσετε λογαριασμούς και να επιστρέψετε βιβλία που έχετε δανειστεί από τη βιβλιοθήκη της γειτονιάς σας. Αυτό θα σας γλιτώσει από πρόστιμα που μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε αν για παράδειγμα ξεχάσετε να καταβάλετε τη δόση σας στην Εφορία.

5. Βρείτε όλα όσα έχετε χάσει

Το να έχετε ένα μέρος για όλα και να έχετε τα πάντα στη θέση τους θα σας βοηθήσει να γλιτώσετε πολύ χρόνο ψάχνοντας για χαμένα αντικείμενα, ενώ θα σας γλιτώσει και από χρήματα που μπορεί να ξοδέψετε για να αγοράσετε πράγματα που ήδη έχετε αλλά δεν μπορείς να βρείτε.

  • Πηγή: http://faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου