Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Τελικά ποιος φταίει; Μήπως, ο Χατζηπετρής;

Δημοσιεύτηκε την Παρασκευή που μας πέρασε στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ και μάλλον πρέπει να μας προβληματίσει λίγο για το πώς λειτουργεί το σύστημα… Διότι είναι κατανοητό, ότι τίποτα δεν λειτουργεί από μόνο του. Χρειάζονται άνθρωποι που θα στελεχώσουν τον μηχανισμό, να εμπνέουν εμπιστοσύνη και να τηρούν τους νόμους.

Θυμάστε την υπόθεση της «μικρής Μαρίας» τον περασμένο Οκτώβρη, όταν διαπιστώθηκε βιομηχανία παραγωγής πλαστών πιστοποιητικών στο μεγαλύτερο Δήμος της χώρας, την Αθήνα;

Ε, λοιπόν βγήκε το πόρισμα: Αθώα η διευθύντρια, επίπληξη στην προϊσταμένη, μικρό πρόστιμο στην υπάλληλο… Το αποκλειστικό ρεπορτάζ είναι του Άρη Χατζηγεωργίου και του αξίζουν συγχαρητήρια που δίνει δημοσιότητα σε αν πολύ σοβαρό θέμα το οποίο αφορά την ηθική και την εντιμότητα.

Έχει περάσει σχεδόν ένα χρόνος από τον εντοπισμό της μικρής ξανθούλας σε καταυλισμό τσιγγάνων και τη διαπίστωση ότι είχε εκδοθεί πιστοποιητικό γέννησης από τον Δήμο Αθηναίων. Ακολούθησε έλεγχος που δεν άργησε να αποκαλύψει «σημεία και τέρατα».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κάλεσε τότε εκτάκτως τα μέσα ενημέρωσης και τόνισε μεταξύ άλλων, ότι οι δηλώσεις ετεροχρονισμένων γεννήσεων αυξήθηκαν από 50 το 2011 σε 200 το 2012 και σε 400 μέχρι τον Οκτώβρη του 2013. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε σωρεία άλλων τραγελαφικών από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, όπως μια γυναίκα να δηλώνει γεννήσεις με διάστημα έξι μηνών μεταξύ τους ή ανύπαρκτες διευθύνσεις κατοικίας.

Οι δικαιολογίες των διοικητικών υπαλλήλων είναι αυτονόητες. Το ζήτημα είναι τι κάνει η Κεντρική Διοίκηση του Δήμου. Δεν μπορεί να μη φταίει κανείς για τα πλαστά χαρτιά του Ληξιαρχείου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου