Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Κρητικό… «Φεστιβαλάκι» στην Τεχνόπολη

Η κουλτούρα και οι πολιτιστικές παραδόσεις της μεγαλονήσου σε ένα βράδυ.

Το «Φεστιβαλάκι», το οποίο προφέρεται εύηχα κυρίως με το κρητικό γλωσσικό ιδίωμα, μετά από τα όμορφα Χανιά κάνει μια στάση στην Αθήνα προκειμένου να γλεντήσει την Κρήτη και τις τέχνες της. Στόχος των διοργανωτών είναι να μοιραστούν το κοινό πάθος για τον κρητικό πολιτισμό, αλλά και να παρουσιάσουν με σύγχρονο τρόπο και μέσα την κουλτούρα και τις πολιτιστικές παραδόσεις της μεγαλονήσου.
Έτσι έρχονται στο προσκήνιο οι καλλιτεχνικές δράσεις, οι εκθέσεις, τα εργαστήρια, τα δρώμενα, ο διάλογος και η συμμετοχή, που αποσκοπούν να γεφυρώσουν το χθες με το σήμερα. Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων οι «οικοδεσπότες» Βασίλης Σταυρακάκης, Αντώνης Μαρτσάκης, Γιώργος Μανωλάκης, Ζαχαρίας Σπυριδάκης και το μουσικό τρίο των «Γιάλα» θα υποδεχθούν μουσικά το κοινό, ενώ ταυτόχρονα η διοργάνωση φιλοδοξεί να παραθέσει μέσω δεκάδων παράλληλων δράσεων -ανάμεσά τους η φωτογράφηση στην ορεινή Κρήτη και οι αυτοσχέδιες μαντινάδες για τις πανσελήνους του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου- ένα πανόραμα τεχνών και πολιτισμού με βάση αυτό το πολυθεματικό φεστιβάλ.
Με την υπόσχεση να περιηγηθούμε στην Κρήτη του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, του Νίκου Καζαντζάκη, του Ερωτόκριτου και του Νίκου Ξυλούρη αλλά και με προβολές ταινιών, επιδείξεις, διαλέξεις, τοπική κουζίνα, ειδικά αφιερώματα καθώς και μουσικοχορευτικά δρώμενα, το «φεστιβαλάκι» μάς καλεί να «μπούμε στον χορό».

Info
12 Σεπτεμβρίου 2014
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, Πειραιώς 100, Γκάζι
Τηλ.: 210 3475518/3461589/3416903/3467322
Ώρα: 17:00, Εισιτήρια: 16€, 14€ (προπώληση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου