Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Οι τράπεζες θα ενοικιάζουν στους δανειολήπτες τα σπίτια τους, ενώ το κράτος θα επιδοτεί το ενοίκιο

Στις μέρες που ζούμε έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το σημερινό πρώτο θέμα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Κάποιοι στην κυβέρνηση έχοντας αναλογιστεί το μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει από τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, αρχίζει και σκέφτεται διάφορα σενάρια.

Ένα από αυτά που έχουν δοκιμαστεί στο εξωτερικό σε ανάλογες ή χειρότερες από τη δική μας οικονομική κρίση δείχνει ότι κάτι πρέπει να γίνει άμεσα διότι προφανώς φοβούνται τη λαϊκή οργή.

Οι τράπεζες θα ενοικιάζουν στους δανειολήπτες τα σπίτια τους, ενώ το κράτος θα επιδοτεί το ενοίκιο - Τι λέει ο υπουργός Οικονομικών για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια και τα δάνεια των επιχειρήσεων και τι λύσεις προτείνει.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν να κάνουν με απατεώνες που έχουν χρήματα, αλλά δεν πληρώνουν… Αντιθέτως, είναι οικογενειάρχες άνθρωποι, που μέχρι χθες εξυπηρετούσαν τις υποχρεώσεις τους από την εργασία τους.

Σήμερα όμως, οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι βιώνουν μια τραγική κατάσταση, καθώς, όχι με δική τους υπαιτιότητα έχασαν τη δουλειά τους και βιώνουν τη σκληρότητα της μακρόχρονης ανεργίας που τσακίζει, τόσο ηθικά, όσο και ψυχολογικά.

Το ζητούμενο είναι η σημερινή κυβέρνηση να μην αναλώνεται σε θεωρητικά σενάρια, αλλά να προχωρήσει, όσο γίνεται πιο άμεσα στην υλοποίηση τέτοιων θεμάτων.

Οι πολίτες θέλουν να νιώσουν την προστασία της Πολιτείας, όχι να τη βλέπουν ως αρπακτικό πάνω από τις περιουσίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου