Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Επανεξελέγη δήμαρχος Αθηναίων ο Γιώργος Καμίνης

Ο κ. Γ. Καμίνης, ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, ευχαρίστησε όλους τους δημότες ανεξαιρέτως, γιατί ψήφισαν με γνώμονα το καλό της πόλης.
 

Νικητής αναδείχθηκε χθες στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Γιώργος Καμίνης, σε μια μάχη που αποδείχτηκε στις κάλπες αρκετά δύσκολη παρά τα προγνωστικά που μιλούσαν για εύκολη επικράτηση.

Ο νυν δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ο οποίος κατέβηκε στις εκλογές ως ανεξάρτητος με την υποστήριξη της ΔΗΜΑΡ και άλλων κεντροαριστερών δυνάμεων, επανεξελέγη με ποσοστό 51,64% (ενσωμάτωση στο 19,4%) έναντι ποσοστού 48,36% του αντιπάλου του και υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ο κ. Καμίνης σαφώς ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα της κάλπης ευχαρίστησε όλους τους δημότες ανεξαιρέτως γιατί ψήφισαν αυτοδιοικητικά με γνώμονα το καλό της πόλης και όχι το στενό κομματικό συμφέρον. «Σήμερα είμαι ακόμα πιο αισιόδοξος για το μέλλον της πόλης μας, της Αθήνας. Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες ψήφισαν για την Αθήνα και έβαλαν την πόλη πάνω από την πόλωση και τον κομματισμό, υπερασπίστηκαν μια πόλη δημοκρατική, μια πρωτεύουσα ευρωπαϊκή που καθορίζει η ίδια το μέλλον της» τόνισε σε δηλώσεις του.



Αναφερόμενος στον αντίπαλό του στον δεύτερο γύρο, τόνισε ότι χάρηκε γιατί στην αντιπαράθεση για τον δημαρχιακό θώκο γνώρισε ένα νέο άνθρωπο, τον οποίο καλωσόρισε στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης από την πλευρά του, νωρίτερα με τηλεφώνημά του, συνεχάρη τον κ. Καμίνη για τη νίκη του και δεσμεύτηκε ότι θα είναι καθημερινά παρών στον δήμο ώστε να συνεργαστούν για την επίλυση των προβλημάτων.

Προβληματισμό προκαλεί πάντως το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή στις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Αθηναίων έλαβε ποσοστό 16,12% (γεγονός που σημαίνει ότι ψηφίστηκε από 35.949 πολίτες) κερδίζοντας στην πρώτη κατανομή εδρών 4 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Μάλιστα στις δηλώσεις του ο κ. Καμίνης έμμεσα αναφέρθηκε στο γεγονός, τονίζοντας χαρακτηριστικά «είμαι βέβαιος ότι θα συνεργαστούμε με το σύνολο της δημοκρατικής αντιπολίτευσης».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Πάντως, οι μισοί περίπου από τους 477. 771 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Αθηναίων δεν προσήλθαν στις κάλπες, ποσοστό ανάλογο με αυτό της προηγούμενης Κυριακής. Οσον αφορά τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, ο πρώτος συνδυασμός κερδίζει τα 3/5 του αριθμού των συμβούλων που εκλέγονται εφόσον πετύχει ποσοστό κάτω του 60% και οι υπόλοιποι κατανέμονται αναλογικά στους υπόλοιπους συνδυασμούς. Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο ο Γιώργος Καμίνης είχε λάβει ποσοστό 21,06% και 46.976 ψήφους, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ποσοστό 20% και 44.670 ψήφους και ακολουθούσαν ο Αρης Σπηλιωτόπουλος με 16,92% (και 37.746 ψήφους), ο Ηλίας Κασιδιάρης με 16,02% (και 35.949 ψήφους), ο Νίκος Σοφιανός με 7,41% (και 16.529 ψήφους) και ο Νικήτας Κακλαμάνης με 7,10% (και 15.834 ψήφους).
  • Πηγή: Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου