Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ας μην ξαναδούμε τέτοια πράγματα στα Σεπόλια…

Δυο φωτογραφίες από τα χθεσινά… ανδραγαθήματα των «αντιφασιστών» που συγκεντρώθηκαν στο ΜΕΤΡΟ Σεπολίων για να διαμαρτυρηθούν για την προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα… Τρόπαιο τους η καταστροφή…


Τα είπαμε και χθες «ζωντανά» στο Facebook… Οι άνθρωποι δεν έχουν το Θεό τους! Κατηγορούν τη Χρυσή Αυγή για αντιδημοκρατική, φασιστική συμπεριφορά και κάνουν ότι μπορούν οι ίδιοι για να αποδείξουν στην πράξη πως είναι χειρότεροι τους.

Ας υποθέσουμε ότι ήταν (και ήταν…) δικαίωμα τους να συγκεντρωθούν και να διαμαρτυρηθούν, τι δουλειά είχαν να καταστρέψουν το σταντ μιας δημοκρατικής παράταξης που συμβαίνει να έχει αυτή τη στιγμή τη διοίκηση στο Δήμο Αθηναίων και διεκδικεί μια νέα θητεία στις αυριανές εκλογές;

Απλά ερωτήματα που ζητούν απάντηση. Αλλά από ποιους να δοθεί; Από εκείνους που όταν ανοίγουν το στόμα τους είναι ένας οχετός που δεν ξέρουν πότε να τον σταματήσουν; Ούτε και μπορούν να εκτιμήσουν ποιον έχουν μπροστά τους για να επανεκτιμήσουν τα λόγια τους και να ζητήσουν ένα συγνώμη για την απρέπεια τους.

Μερικοί από αυτούς αρέσκονται να κομπάζουν πως είναι και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, δημοσιογράφοι σε μεγάλα ΜΜΕ, που αυτοπροβάλλονται πως δήθεν έχουν ανοιχτά τα μικρόφωνα τους σε όλες τις φωνές. Με την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι συμφωνούν μαζί τους.

Δεν θέλουμε να δώσουμε περισσότερο χώρο στο χθεσινό περιστατικό που αμαυρώνει την εικόνα μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Αν και από μόνο του είναι αποκαλυπτικό των ανθρώπων, δεν έχει να κάνει με τον μέσο κάτοικο της περιοχής μας.

Το κάνουμε απλά για να δώσουμε άλλη μια πλευρά της μεγάλης ανάγκης να στηριχτεί αύριο στις κάλπες ο συνδυασμός του Γιώργου Καμίνη «Δικαίωμα στην πόλη», αποδεικνύοντας πως αυτός ο τόπος που γέννησε τη Δημοκρατία, καταδικάζει ξεκάθαρα τέτοια επαίσχυντα γεγονότα που δίνουν λαβή μόνο σε εκείνους που προσπαθούν να ερμηνεύσουν την εκλογική άνοδο της Χρυσής Αυγής στην περιοχή μας την περασμένη Κυριακή.

Δεν θα τους δώσουμε αυτή τη χαρά της προβολής… Ακόμα και της αρνητικής που επιδιώκουν… Ο κόσμος θα τους βάλει στο περιθώριο, στη φυσική τους θέση… Επειδή απλά θέλει και δικαιούται καλύτερες μέρες για τον ίδιο και τα παιδιά του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου