Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Όλα είναι η Αθήνα μας! Χρέος μας να έχει μέλλον…

Ο άνθρωπος που μπορεί να εγγυηθεί αυτή την ιστορική πορεία της Αθήνας, ο σημερινός δήμαρχος Αθηναίων και αυριανός, Γιώργος Καμίνης.


Αυτές τις μέρες ακούμε πολλά… Και όλοι αυτοί που χρησιμοποιούν το ψέμα στην προπαγάνδα τους για να πείσουν ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή στην Αθήνα, ξεχνούν ή παραβλέπουν μια ουσιαστική και μεγάλη αλήθεια: Έχουμε περάσει και περνάμε πολλά σας πολίτες μιας χώρας που δοκιμάζεται σκληρά από τις πολιτικές λιτότητα σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Η κοροϊδία συνεχίζεται… Την ώρα που ο κόσμος περνάει δύσκολα, εκείνοι του υπόσχονται 550.000 νέες θέσεις εργασίας την επόμενη επταετία… Χαϊδεύουν τα αυτιά των ψηφοφόρων, εκμαυλίζουν συνειδήσεις… Προφανώς δεν το καταλαβαίνουν για να συνεχίζουν αυτή την πολιτική. Είναι και η ανάγκη να συσπειρώσουν ψήφους και αν σταματήσουν τις διαρροές.

Όμως, αγαπητοί φίλοι, ας μην μπερδεύουμε ανόμοια πράγματα… Αυτές τις ώρες είναι που χρειαζόμαστε μια σωστή και φρόνιμη διαχείριση στην Αθήνα… Τα περασμένα τριάμισι χρόνια δείχνουν τη διαφορά… Μπορεί να μην έγιναν έργα βιτρίνας που προηγούμενοι δήμαρχοι της πόλης έβαζαν σε προτεραιότητα, αλλά διευθετήθηκαν πολλά ζητήματα, τόσο σε επίπεδο διαχείρισης, όσο και σε επίπεδο καθημερινότητας…

Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί αυτό το έργο. Ο Γιώγος Καμινης και οι συνεργάτες του είναι σε θέση να το διαχειριστούν αυτό. Και θέλουν και μπορούν να το κάνουν. Διότι έχουν αποκτήσει τις γνώσεις, ξέρουν πως λειτουργεί ο μηχανισμός, πώς να κινηθούν για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας τους. Κι αυτό θα το κάνουν οπωσδήποτε, να είστε βέβαιοι γι’ αυτό.

Βασικός πυλώνας του δημοτικού μας έργου, η κοινωνική πολιτική στηρίχθηκε στην πεποίθηση πως στη σημερινή Ελλάδα δεν επιτρέπεται να πεινάει κανείς. Δώσαμε από την αρχή απόλυτη προτεραιότητα στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια και σήμερα η δημοτική αρχή στηρίζει 20.000 συμπολίτες μας.
Εισαγάγαμε στο Δήμο μια νέα αντίληψη, η οποία μεταφράστηκε σε νέες δομές, καινούργια προγράμματα και διευρυμένες συνεργασίες με τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους εθελοντές και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις. Για την επόμενη πενταετία σχεδιάζουμε τη συνέχιση του σημαντικού μας έργου στην κοινωνική πολιτική. Δημιουργούμε παραρτήματα του Κόμβου Αλληλοβοηθείας στις 7 Δημοτικές Κοινότητες και παρέχουμε νέες κατηγορίες αγαθών πρώτης ανάγκης. Καλούμε και συνεργαζόμαστε με την κοινωνία των πολιτών και τις επιχειρήσεις για την υλοποίηση έργων κοινωνικής πολιτικής. Το πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας επεκτείνεται με άλλα δημόσια ή ιδιωτικά κτίρια και οι ωφελούμενοι συνδέονται με άλλες κοινωνικές παροχές. Προχωράμε στην κτιριακή αναβάθμιση των παιδικών εξοχών, αλλά και στον εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων όλο το έτος. Δημιουργούμε πρόγραμμα για ηλικιωμένους με ειδικές συσκευές «ανάγκης» οι οποίες συνδέονται σε έκτακτο περιστατικό με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου