Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Μας ανησυχεί η αύξηση των εθνικιστών στη γειτονιά…

Από ένα σημερινό γράφημα των ΝΕΩΝ σχετικά με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα…


Οι εκλογές της περασμένης Κυριακής έδειξαν και μια άλλη πλευρά ενός σοβαρού κοινωνικού προβλήματος που βιώνουμε στη γειτονιά μας και που πρέπει όλους να μας ανησυχήσει, όχι σε θεωρητικό μόνο επίπεδο, αλλά επί της ουσίας.

Το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στην περιοχή 4ης Δημοτικής Κοινότητας έχει σίγουρα να κάνει και με την όλη κοινωνική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση.

Οι γειτονιές μας υπήρξαν ανέκαθεν λαϊκές. Άνθρωποι που μοχθούν για την επιβίωση τους και το μεροκάματο, κατοικούν. Πόσο λάθος μπορεί να βγάζουν την αγανάκτηση τους απέναντι στην κεντρική εξουσία με μια τέτοια λογική!

Αυτά είναι ασφαλώς ζητήματα που πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών της Κυριακής που μας έρχεται.

Με τρόπο απλό, κατανοητό, καθαρό, η Δήμητρα Σιδερή τοποθετείται πάνω στο τόσο σοβαρό αυτό θέμα:


Δυστυχώς για την 4η Δημοτική κοινότητα, για όσους γνωρίζουν (είμαι μία από αυτούς) ήταν αναμενόμενο.δεν είναι οι δημότες ούτε φασίστες ούτε βάρβαροι, βιώνουν την πλήρη ανασφάλεια, την ανεργία, την απογοήτευση από ένα σάπιο σύστημα. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τους κρίνουμε επιφανειακά και φοβάμαι ότι αυτό δεν είναι κάτι πρόσκαιρο… Δεν έστειλαν σε κανέναν κανένα μήνυμα…Την αγανάκτηση εξέφρασαν για την αδιαφορία που βιώνουν οι γειτονιές μας… Χρειάζεται ΑΜΕΣΑ να ασχοληθεί η Κεντρική κυβέρνηση με τα προβλήματα αλλιώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πληρώνει την νύφη μόνιμα, όπως στην Κυψέλη, στον Άγιο Παντελεήμονα και σε άλλες γειτονιές… Και φίλοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, μη χαίρεστε τρίτοι ήλθατε, τα συμπεράσματα στα χέρια των δημοτών... Δεν πείσατε, δεν προτείνατε, δεν δώσατε πειστικές λύσεις..


Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου έχουν ως εξής:

1.Γιώργος Καμίνης 21,05% (5 έδρες)
2. Γαβριήλ Σακελλαρίδης [ΣΥΡΙΖΑ] 20% (5 έδρες)
3.Άρης Σπηλιωτόπουλος [ΝΔ] 16,92% (4 έδρες)
4.Ηλίας Κασιδιάρης [ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ] 16,12% (4 έδρες)
5. Νίκος Σοφιανός [ΚΚΕ] 7.25% (2 έδρες)
6. Νικήτας Κακλαμάνης [ΝΔ] 7,10% (1 έδρα)
7.Βασίλης Καρπενάρος [ΑΝ.ΕΛ] 3.56% (1 έδρα)
8. Νίκος Αβραμίδης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ) 2.91% (1 έδρα)
9. Πέτρος Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) 1.97% (1 έδρα)
Ιωάννα Κοντούλη 1,36%
Μάριος Στρόφαλης 0,94%
Σταύρος Βιδάλης 0,66%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου