Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Χαμογελάμε και κάνουμε τους άλλους να ανησυχούν…

Το έργο μας στη διάρκεια των τριάμισι χρόνων στην διαχείριση ευθύνης του Δήμου κάναμε πολλά στους Παιδικούς σταθμούς. Στη νέα πενταετία προγραμματίζουμε πολλά περισσότερα…


Αυτό κάνουμε! Χαμογελάμε, όταν ακούμε κάποιους παθιασμένους κομματικούς εγκάθετους να λένε τάχα μου έκπληκτοι: «Γιατί να ψηφίσω Καμίνη: Τι έκανε για την Αθήνα;»

Οι άνθρωπος είναι γραφικοί… Αντί να προσπαθούν να πείσουν με ιδέες και έργα για τις καλές τους προσθέσεις, αδυνατούν να αντιληφθούν το απλό που αποτελεί και την τεράστια δύναμη στα χέρια του: Το γεγονός ότι η κορυφαία προτεραιότητα του είναι αυτή η μεγαλούπολη, η καθημερινότητα της, οι άνθρωποι της, τα παιδιά της κι αυτό που λέμε ζωή με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι έχει γίνει για τα παιδιά και κυρίως στο τι προγραμματίζεται να γίνει για την ερχόμενη πενταετία…

Το έργο μας στους Παιδικούς Σταθμούς ξεκίνησε με τη διοικητική τους αναδιοργάνωση, προϋπόθεση για τη βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας τους. Ο νέος Οργανισμός εγκατέστησε ιεραρχικό σύστημα διοίκησης, έτσι ώστε να είναι εφικτός ο έλεγχος όλων των Π.Σ. και η ορθολογική κατανομή του προσωπικού. Οι αιτήσεις εγγραφής των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς υποβάλλονται πλέον κεντρικά και η επεξεργασία των αιτήσεων γίνεται μέσω μηχανογραφημένου προγράμματος.
Φέτος εξυπηρετήθηκαν όλες οι αιτήσεις που πληρούσαν τις προϋποθέσεις, ενώ υπήρξαν και κενές θέσεις. Επίσης, δόθηκε η δυνατότητα εγγραφής, κατά προτεραιότητα και χωρίς οικονομική επιβάρυνση, παιδιών που προέρχονται από κοινωνικοοικονομικά ευάλωτες οικογένειες.
Μετά την ολοκλήρωση σχετικής μελέτης του ΕΜΠ, το κτιριακό δυναμικό των παιδικών σταθμών καταγράφηκε πλήρως και σχεδιάστηκε πρόγραμμα πενταετίας για τον εκσυγχρονισμό τους. 
Συγκεκριμένα:
-Έχει ήδη ξεκινήσει το πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών και ακατάλληλων χώρων και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημοπρασιών για ενοικίαση χώρων σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, σε περιοχές όπου υπάρχει έλλειψη χώρων
-Κατασκευάζονται δύο νέοι βιοκλιματικοί σταθμοί στον Κεραμεικό και στην Άνω Κυψέλη, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
-Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης για πρώτη φορά αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των παιδικών σταθμών (ολοκληρώνεται εντός του 2014).
-Προωθείται η ένταξη 14 παιδικών σταθμών στο πρόγραμμα «εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» του ΕΣΠΑ.
-Για την επόμενη σχολική χρονιά σχεδιάζεται η ένταξη 30 και πλέον σταθμών στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου