Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Σταθερά πρώτος ο Γ. Καμίνης στις δημοσκοπήσεις

Ο Γιώργος Καμίνης οδηγεί την "κούρσα" στο δήμο Αθηναίων σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kapa Research για λογαριασμό του «Βήματος της Κυριακής» 11/05/2014, μόλις μια εβδομάδα πριν από το τις εκλογές. 
Στον δήμο Αθηναίων ο Γιώργος Καμίνης συγκεντρώνει 23,35% και ακολουθούν οι Άρης Σπηλιωτόπουλος με 16,5%, Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 15,8%, Ηλίας Κασιδιάρης με 12,1%, Νικήτας Κακλαμάνης με 7,2%, Νίκος Σοφιανός με 6,8%, Βασίλης Καπερνάρος με 5,1%, άλλος υποψήφιος 2,9% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 10,3%.
Αυτό σημαίνει ότι οι Αθηναίοι εμπιστεύονται τον καταξιωμένο δήμαρχο και τους συνεργάτες τους, ότι κι αν λένε κι όσοι εμπάθεια κι αν έχουν κάποιοι από τους αντιπάλους του, εμπάθεια που ξεπερνάει κατά πολύ τον αγώνα που αντικειμενικά μπορεί και πρέπει να δώσουν προκειμένου να κερδίσουν την Κυριακή την ψήφο των Αθηναίων…

Αυτό βεβαίως με τίποτα δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε αυτή την τελευταία εβδομάδα που οδηγεί στην κάλπη. Το αντίθετο μάλιστα. Εκτιμούμε ότι χρειάζεται να συντονίσουμε καλύτερα τα πράγμα ώστε να ξεπεράσουμε κάθε προσδοκία. Ιδού η πρόκληση…

Η πρόκληση μιας δεύτερης θητείας στην Αθήνα

Με ρωτούν γιατί επιδιώκω μια δεύτερη θητεία, γιατί θέλω να ξαναδοκιμάσω στο Δήμο Αθηναίων. Έχει ξεκινήσει μία πορεία για την Αθήνα, η οποία πρέπει να συνεχιστεί. Η Αθήνα σήμερα έχει και σχέδιο οργανωμένο και πόρους για τη χρηματοδότησή του. Κι όλα αυτά, στα χρόνια της χειρότερης οικονομικής κρίσης για τη χώρα, των επιπτώσεων του μνημονίου, της πολιτικής ρευστότητας και της όξυνσης των φαινομένων της βίας, του ρατσισμού και του φασισμού. Πιστεύω ότι εάν η μικρή θητεία μας απέδειξε κάτι, αυτό είναι ότι η χώρα, οι πολίτες, έχουμε δυνάμεις. Υπάρχουν και στην Αθήνα και στην Ελλάδα, πολίτες με σθένος, με υπευθυνότητα, που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και δημιουργούν. Χρειάζεται άλλος τρόπος σκέψης και άλλος τρόπος δράσης. Οι πελατειακές σχέσεις δεκαετιών ήταν εμπόδιο ακριβώς σε αυτά. Στη δεύτερη θητεία, θα παραδώσουμε στους Αθηναίους μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα..

  • (Από τη χτεσινή συνέντευξή του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, στο ΒΗΜΑ, στον δημοσιογράφο Νίκο Χασαπόπουλο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου