Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Συνέντευξη δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη στο MEGA


Σημεία συνέντευξης του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στο MEGA και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα.
«Η δημοτική αρχή παρέλαβε την πόλη στην χειρότερη στιγμή της από την κατοχή. Χειριστήκαμε προβλήματα δεκαετιών που είχαν σχέση  με το κεντρικό κράτος. Κρατήσαμε την πόλη όρθια και γ’  αυτό έχω το θάρρος να ζητώ πάλι την ψήφο των πολιτών» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα και πρόσθεσε ότι πλέον η πόλη έχει ευρωπαϊκούς πόρους και στρατηγικό σχέδιο αστικής παρέμβασης για να  προχωρήσει και να γυρίσει σελίδα.
Ο κ. Καμίνης εμφανίστηκε αιχμηρός έναντι των συνυποψηφίων του, χαρακτηρίζοντας «πολιτική επιπολαιότητα» την δήλωση του κ. Σπηλιωτόπουλου  για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα και τον παραλληλισμό με την Καμπούλ, σημειώνοντας ότι υπονομεύει την προσπάθεια τουριστικής ανάκαμψης της πόλης, που ήδη έχει σημαντικά αποτελέσματα  το πρώτο τρίμηνο με αύξηση των αφίξεων κατά 32%.
Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των διαδηλώσεων, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι ο δήμος Αθηναίων είναι ο μόνος που είχε το πολιτικό θάρρος και κατέθεσε πρόταση νόμου για τις διαδηλώσεις, ζητώντας από τα κόμματα να την ψηφίσουν».
Απαντώντας στις αιτιάσεις των αντιπάλων του περί ανύπαρκτου έργου, προχώρησε σε έναν αναλυτικό απολογισμό του δημοτικού έργου με επίκεντρο τα 120 εκ. ευρώ ευρωπαϊκών πόρων που διαθέτει πλέον η πόλη, την ωρίμανση έργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΕΡΓΟ ΑΘΗΝΑ», την  κατασκευή του Σεράφειου Κολυμβητηρίου, τη δημιουργία νέων βρεφονηπιακών σταθμών , τις ανακατασκευές δημοτικών ιατρείων, ενώ ειδική αναφορά έκανε στις κοινωνικές δομές του δήμου που στηρίζουν 20.000 συμπολίτες μας. «Έχουμε απλωμένο τραχανά για την πόλη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης και κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος «δεν θα κόψω κορδέλες, τα έργα είναι το γίγνεσθαι, δεν πρόκειται να κάνω φιέστες».
Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιό θεωρεί μεγάλο έργο που θα ήθελε να κάνει ανέφερε την ανακατασκευή της Βαρβακείου Αγοράς, προκειμένου να μετατραπεί σε έναν χώρο ψυχαγωγίας, περιπάτου και αγορων του Αθηναίου πολίτη στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών, ενώ προσδιόρισε ως μείζον θέμα για την Αυτοδιοίκηση την μάχη κατά της γραφειοκρατίας λέγοντας: «Να μας λύσουν τα χέρια και ας αφήσουν τις σκληρές γραφειοκρατικές διαδικασίες για όσους έχουν χρεοκοπήσει τους δήμους τους».
Επανέλαβε τις θέσεις του για τον φωτισμό στην πόλη , όπως και για την καθαριότητα και διευκρίνισε ότι ο δήμος δεν έχει πλέον πρόβλημα με τους προμηθευτές αφού από τα 47 εκ. ευρώ οφειλές , χρωστά τώρα μόνο 17 εκ. ευρώ.
Έκανε λόγο για θεσμική οπισθοδρόμηση στο θέμα της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας, επισημαίνοντας τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κατάργηση της. Αναφέρθηκε αναλυτικά στο μνημόνιο συνεργασίες του δήμου με την ΕΛΑΣ, προκειμένου να λυθούν τα όποια προβλήματα αστυνόμευσης  και ευταξίας στην πόλη.
Ειδική αναφορά έκανε στα έργα αποκατάστασης στην πλατεία Συντάγματος, ενώ  επεσήμανε και τις προσπάθειες για την αναζωογόνηση κεντρικών πλατειών, όπως στην πλ. Βικτωρίας, με την δραστική μείωση των τελών τραπεζοκαθισμάτων.
Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων αναφερόμενος στην εκλογική μάχη δήλωσε ότι ο ίδιος δεν θα μπει στο παιχνίδι όξυνσης των τόνων, αλλά ζήτησε από τους αντίπαλους του «να τον κρίνουν μετά λόγου γνώσεων και αίσθημα ευθύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου