Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Τα σχολεία χρειάζονται την αγάπη μας...

Η πρόεδρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας κ. Δήμητρα Σιδερή, μιλάει στην κατάμεστη από γονείς αίθουσα του 66 δημοτικού σχολείου Αθηνών.

Οι εντάσεις χωρίς σοβαρό λόγο ανάμεσα στη Διοικούσα Επιτροπή των γονέων, τη διεύθυνση και τους δασκάλους του 66ου δημοτικού σχολείου Αθηνών, ήταν η αφορμή για να μαζευτούν χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο του...

Η κ. Σιδερή πήρε το λόγο και τόνισε τους διακριτούς ρόλους που πρέπει να έχουν γονείς και δάσκαλοι για να λειτουργήσει απρόσκοπτα και σωστά μια σχολική μονάδα.

Σε κάθε περίπτωση η πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων να είναι παρούσα και να διεξαχθούν υπό την εποπτεία της εκλογές για Σύλλογο Γονέων θα εκτονώσει την κατάσταση, ήταν καλή. Και θα λειτουργήσει το σχολείο σωστά, για να μπορέσει να παίξει τον μοναδικό του εκπαιδευτικό τους ρόλο.

Εξελίξεις θα έχουμε οπωσδήποτε την ερχόμενη εβδομάδα. Ελπίζουμε όσοι τράβηξαν στα άκρα αυτή την υπόθεση να αντιληφθούν το κακό που κάνουν στα παιδιά τους και να κάνουν πίσω και να αντιληφθούν την αναγκαιότητα των εκλογών για νέο Σύλλογο Γονέων.

Οι δάσκαλοι για να δουλέψουν χρειάζονται ένα ήρεμο σχολείο. Το ίδιο και τα παιδιά τους... Είμαστε δίπλα τους...

Και μια πρόκληση για τα παιδιά του Γυμνασίου...
 

Θέλοντας να δώσει στους μαθητές των Γυμνασίων της πόλης την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει Φεστιβάλ Κόμικς με θέμα: «Μια σκηνή στους δρόμους της γειτονιάς μου». 

Οι μαθητές καλούνται να σχεδιάσουν μια σκηνή από τους δρόμους της γειτονιάς τους, αποτυπώνοντάς την σε μικρά καρέ και σχολιάζοντας -θετικά, αρνητικά ή και καυστικά- τη σύγχρονη πραγματικότητα. Θα βραβευθούν οι τρεις καλύτερες συμμετοχές, ενώ θα δοθούν δέκα έπαινοι σε έργα που θα ξεχωρίσουν.
 

Οι κομίστες Π. Μητσομπόνος και Γ. Γούσης θα περιμένουν τους μαθητές την Κυριακή 9 Μαρτίου στις 11:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) για να διευκρινίσουν τυχόν απορίες σε τεχνικά θέματα. Η βράβευση των νικητών θα γίνει την Κυριακή 11 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου