Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη της Λέσχης Φιλίας Κολοκυνθούς στο δωδεκανησιακό σπίτι της πολιτιστικής ομάδας “Αρχιπέλαγος”

Δεμένη η ομάδα της Λέσχης Φιλίας Κολοκυνθούς. Δυο αναμνηστικές φωτογραφίες από αυτή την επίσκεψη που σημαδεύτηκε από μια όμορφη εμπειρία... Το "Δωδεκανησιακό Σπίτι",, είναι ΔΩΡΕΑ του Συμιακού λόγιου, συγγραφέα και ποιητή Βασίλη Μοσκόβη στον ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ο οποίος έχει και την ευθύνη για την συντήρηση και λειτουργία του.
Η Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος" , στα πλαίσια των στόχων της για την προβολή και διάδοση του Δωδεκανησιακού πολιτισμού, παραδόσεων και ιστορίας, έχει αναλάβει ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ να κάνει κάποιες παρουσιάσεις και ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων και ενήλικες, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη (και ώρες 10.00-14.00).
Η ζωή των συνανθρώπων στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων προσπαθούμε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη από άποψη ποιότητας. Έτσι η πρόσφατη επίσκεψη τους στο Δωδεκανησιακό Σπίτι πήγε πολύ καλά. Ξεναγήθηκαν τα μέλη της Λέσχης Φιλίας Κολοκυνθούς στο Δωδεκανησιακό Σπίτι του Βασίλη & Ειρήνης Μοσκόβη, όπου ξεναγήθηκαν από την Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος" και παρακολούθησαν σχετική προβολή για τα "Αποκριάτικα έθιμα των Δωδεκανήσων. Και φυσικά τίποτα δεν ολοκληρώθηκε με μια τέτοια επίσκεψη. Είμαστε στη διαδικασία εξέλιξης ενός προγράμματος και άλλων επισκέψεων..

Στη συγκεκριμένη Λέσχη Φιλίας αναπτύσσεται μία δυναμική, που δεν συναντάται σε άλλες Λέσχες όχι μόνο της 4ης Κοινότητας αλλά και ολόκληρης της Αθήνας..

  • Δείτε ΕΔΩ το site του Αρχιπελάγους και προγραμματίστε μια επίσκεψη με τα παιδιά σας. Αξίζει τον κόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου