Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Κοντά στους συνανθρώπους μας...

Ένας από τους βασικούς στόχους μας αυτήν την τριετία ήταν να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να περάσουμε από τη φιλανθρωπία στην αλληλεγγύη. Το σύντομο video παρουσιάζει τη δουλειά που κάνουμε στον ΚΥΑΔΑ.

Το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής ενίσχυσης που πρόσφατα έλαβε ο Δήμος Αθηναίων από τον ΕΟΧ μέσω της Νορβηγικής Κυβέρνησης, ύψους 2,06 εκ. €, έχει ως τελικό αποδέκτη το ΚΥΑΔΑ και στοχεύει στην αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Προβλέπει την έκδοση 46.368 κουπονιών αξίας 40 ευρώ το καθένα, τα οποία θα διανεμηθούν σε 8.742 άτομα που θα προμηθεύονται τα κουπόνια αυτά από τον ΚΥΑΔΑ και θα τα εξαργυρώνουν στα καταστήματα λιανικής πώλησης της επιλογής τους. Προβλέπει επίσης την ενίσχυση του street-work που διεξάγει ήδη καθημερινά το επιστημονικό προσωπικό του ΚΥΑΔΑ με μία επιπλέον ομάδα, η οποία θα στοχεύει στην προσέγγιση και στήριξη ουσιοεξαρτημένων αστέγων που διαβιούν στο δρόμο. 
Μέσω αυτού του νέου προγράμματος, χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας θα μπορέσουν να ενισχυθούν και να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου