Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ένα ψηφιακό Μουσείο για τον φιλόσοφο Πλάτωνα

Από τη παρουσίαση του πρότζεκτ στην ΕΚΑΠ την περασμένη εβδομάδα... Τα έργο αναμένεται να προσθέσει στην αναβάθμιση της περιοχής...

Μέσα σ' αυτή τη χρονιά θα λειτουργήσει το ψηφιακό Μουσείο του Πλάτωνα. Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ “Οι δρόμοι της Γνώσης” και η υλοποίηση του γίνεται από ομάδα επιστημόνων που λειτουργούν στο πλαίσιο των δράσεων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.
Την περασμένη Τετάρτη παρακολουθήσαμε από κοντά την προσβολή της δουλειάς αυτής που είναι βέβαιο πως θα προσθέσει πολλά συν στην ιστορία και το ειδικό βάρος της περιοχής στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα...
Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο και σκοπό έχει να τους βάλει στη φιλοσοφία του Πλάτωνα.
Με κείμενα, εικόνες, αφηγήσεις και διαδραστικά θέματα, το παιδί θα μπορέσει να κατανοήσει τι δίδαξε ο μεγάλος φιλόσοφος και γιατί έγινε αγαπητός σε όλο τον κόσμο.
Το κτίριο όπου στεγαστεί θα είναι μια λυόμενη κατασκευή που θα φτιαχτεί από το Δήμο Αθηναίων με βάση το Μνημόνιο συνεργασίας που έχει ήδη υπογραφεί, ενώ όλο αυτό το υλικό θα μεταφερθεί αργότερα μέσα στο Μουσείο των Αθηνών που αναμένεται, σύμφωνα με την δεσμεύσεις της Πολιτείας, να κατασκευαστεί στην περιοχή μας, επίσης.
Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να ξεναγηθούμε στο ψηφιακό Μουσείο του Πλάτωνα στου οποίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη μόλις αυτό ολοκληρωθεί. Θα είναι κάτι εντυπωσιακό, όμορφο καιν πολύ καλό για την αναβάθμιση της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου