Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Περισσότεροι από 200 μαθητές και 100 εκπαιδευτικοί στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων

 Χτες επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων, που λειτουργεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Άγιο Ελευθέριο Πατησίων (σχολικό συγκρότημα 18ου Γυμνασίου και Λυκείου Αθηνών). Στόχος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι να δώσει στα παιδιά από οικογένειες που μαστίζονται από την κρίση την ευκαιρία να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, επί ίσοις όροις με τους συνομηλίκους τους.
 
Για δεύτερη χρονιά, συνεχίζονται φέτος, τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων, που έχουν αγκαλιάσει με την εμπιστοσύνη τους περισσότεροι από 100 εθελοντές εκπαιδευτικοί και πτυχιούχοι και περισσότεροι από 200 μαθητές της Γ’ Λυκείου από σχολεία της Αθήνας, οι οποίοι προετοιμάζονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.
Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, στις 16.30, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, συζήτησε με τους μαθητές και διδάσκοντες, που συμμετέχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, επισκεπτόμενος το 18ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών, στη συμβολή των οδών Ιωνίας και Ρως, κοντά στο σταθμό του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου στον Άγιο Ελευθέριο.
Ο δήμαρχος Αθηναίων περιηγήθηκε στο σχολικό συγκρότημα και συζήτησε με μαθητές και εθελοντές - διδάσκοντες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. «Η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται πάρα πολύ σκληρά και ο δήμος Αθηναίων, ευαισθητοποιώντας και τελικά κινητοποιώντας δεκάδες εθελοντές, επιδιώκει να συμβάλει ώστε οι μαθητές να έχουν ίσες ευκαιρίες στην προσπάθειά τους για την πρόσβασή τους στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ», δήλωσε ο κ. Καμίνης.
Εξήρε την προσπάθεια των εθελοντών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που στοχεύει όπως είπε, να δώσει, με κάποια κοινωνικά κριτήρια, στα παιδιά, οι οικογένειες των οποίων μαστίζονται από τις επιπτώσεις τις κρίσης, την ευκαιρία να μην ανακοπεί η πρόοδός τους και να μπορούν να διεκδικήσουν, επί ίσοις όροις με τους συνομηλίκους τους ένα καλύτερο μέλλον».
«Λειτουργούν 18 τμήματα, καθημερινά από τις 16.00 έως τις 22.00, που καλύπτουν όλο το μαθησιακό φάσμα των αναγκών των μαθητών, από ιστορία και  μαθηματικά έως φυσική και βιολογία, ενώ γίνεται και ενισχυτική διδασκαλία και σε ειδικά μαθήματα όπως το σχέδιο, η γυμναστική και για ξένες γλώσσες» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης, κ. Νώντας Λαμπρακάκης, ο οποίος συνόδευσε τον κ. Καμίνη, επισημαίνοντας ότι «το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με τα ιδιωτικά φροντιστήρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου